Cursus fotografie
Cursus fotografie
Belichting
Fotowedstrijd 10 tips
Landschap fotograferen
Fotograaf
Digitale foto's
Opleiding fotograaf

Specialisaties
Macrofotografie
Portretfotografie
Urban fotografie
Vogelfotografie
Straatfotografie
Productfotografie

Foto tips
Fotografie tips
Baby foto tips
Groepsfoto maken
Fotoshoot tips
Insecten fotograferen

Software
Beheer van foto's
Digitaal fotoalbum
Fotoprogramma vergelijken
Zwartwit met Photoshop

Fotografie artikelen
Fotografie overzicht

Verdieping
Kleur en kleurenleer

Foto tijdschriften
Foto tijdschriften
Zoom
Photo Digitaal
P/f Professionele Fotografie
Fotomagazine
Focus
Digifotopro
Chip Foto Video
Camera Magazine
Fotaal

Verder kijken
Fotograaf gezocht

Contact
Artikel schrijven
Link aanvragen
 

digitale fotografie cursus - opleiding fotografie

Cursus digitale fotografie

Foto workshop digitale camera

Fotograferen doet vrijwel iedereen. Vooral nu veel mensen een digitale camera hebben en foto bewerken eenvoudig is. Een góede foto maken is echter wat anders dan op een knopje drukken. Daarvoor moet je niet alleen het juiste voorwerp of de juiste situatie voor de digitale spiegelreflex camera hebben. Je moet dan ook inzicht hebben in enkele technische aspecten rond digitaal fotograferen. Zo maak je de leukste foto's!

In deze online cursus digitale fotografie vind je enkele tips die je kunnen helpen om mooie plaatjes te maken van dat ene fantastische moment of die prachtige vakantie plek. Elk hoofdstuk van deze fotocursus bevat tips van professionele fotografen, die telkens een ander aspect van digitale fotografie belichten. Hopelijk behoren mislukte digitale foto's dankzij deze gratis tips vanaf nu tot het verleden!

De pagina met foto tips van deze online fotografie cursus worden telkens uitgebreid. Ongeveer elke maand komt er een nieuwe tip bij.

cursus workshop digitale fotografie - belichting Belichting

Belichting als basis van goed fotograferen

Belichting is één van de belangrijkste aspecten van goed fotograferen. In elke fotografie opleiding en dus ook in deze fotocursus vindt u tips voor goede belichting. Flitslicht, scherptediepte, bewegende voorwerpen fotograferen, het komt allemaal aan de orde in deze gratis digitale fotocursus.
cursus workshop digitale fotografie - landschappen fotograferen Landschappen fotograferen

Landschappen fotograferen

Een landschap fotograferen lijkt heel gemakkelijk. Het landschap loopt niet weg en je hebt alle tijd om de foto te maken. Maar zijn dat de enige voorwaarden voor een prachtige landschapsfoto? Misschien zijn een paar gratis tips voor het fotograferen van landschappen wel handig... In dit deel van de foto cursus worden ze behandeld.
cursus workshop digitale fotografie - Stilleven en statief Stilleven en statief

Workshop fotografie met stilleven en statief

Bij een stilleven kun je rustig te werk gaan en telkens opnieuw zoeken naar de juiste compositie. Wat komt er allemaal kijken bij een mooie foto van een stilleven? Dit hoofdstuk van deze gratis cursus fotografie geeft u enkele tips voor het rangschikken van de objecten, het gebruik van het statief, macro en display.
Cursus workshop digitale fotografie - mensen fotograferen Portretfotografie

Portretfotografie: mensen fotograferen

Wat is er leuker dan mensen fotograferen? Altijd weer anders en steeds toch een beetje spannend. Maar waar let je precies op voor de juiste foto? Hier leest u tips voor portretfotografie. Onder andere de brandpuntsafstand en het vragen van toestemming worden in dit hoofdstuk van de digitale fotocursus behandeld.
cursus workshop digitale fotografie - flitser Flitser

Fotograferen met een flitser

Belichting is een belangrijk aspect van fotograferen met een spiegelreflex camera. Op welke manier kan eenflitser daar een rol in spelen? Waar let je op bij de keuze en het gebruik van een flitser? Dit hoofdstuk van deze digitale workshop geeft u informatie over goed flitsen, de slave flitser en de externe flitser.
Macro fotografie Macrofotografie

Workshop macrofotografie

Macrofotografie is een relatief dankbaar onderdeel van de (natuur)fotografie. Je hebt vrij snel resultaten en de onderwerpen zijn talloos. Bovendien heb je weinig nodig: in je eigen tuin kun je al prachtige foto's maken!

cursus workshop digitale fotografie - foto bewerking Fotobewerking

Digitale fotobewerking

Als de foto toch iets minder geworden is dan je had gehoopt, kun je hem altijd nog digitaal bewerken. In dit deel van de cursus digitale fotobewerking leest u over de mogelijkheden van fotobewerking. Soms kun je een goede foto zodanig bewerken dat deze nóg mooier wordt. Bijvoorbeeld: stof en krassen retoucheren of de foto verscherpen en bijsnijden.
cursus workshop digitale fotografie - foto effecten Foto effecten

Foto effecten

Effecten op een foto toepassen geeft vaak hele leuke resultaten. Kijk maar eens naar de voorbeelden in dit hoofdstuk van de digitale fotocursus. Een foto zwart-wit maken, sommige onderdelen vervagen of kleuren veranderen. Het kan allemaal! Het maken van een fotocollage is bijvoorbeeld ook een populaire techniek. Dat staat niet in deze cursus fotograferen, maar in de snelgids voor Picasa.
cursus workshop digitale fotografie - foto afdrukken Afdrukken van de foto

Foto afdrukken of printen

Je kunt foto's zelf printen, maar een afdrukservice is meestal de beste keuze. Wat is de optimale verhouding voor het afdrukken en wat zijn de voordelen van online printen? In dit hoofdstuk van de digitale workshop fotograferen wordt het besproken. Het is ook mogelijk om foto's te printen op aluminium, perspex, forex, canvas, of als tuinposter.
cursus workshop digitale fotografie - afbeeldingen opslag Afbeeldingen opslag

Opslag van digitale foto's

Digitale foto's kan je op allerlei manieren bewaren. Het is een beetje afhankelijk van je financiële mogelijkheden en van wat je met je vakantie foto's wilt welke opslagmogelijkheid je kiest. De foto's branden op CD of DVD wordt het meest gedaan. Lees in dit deel van de digitale workshop waar je op moet letten bij de opslag van digitale foto's.
Kinderfotografie - tips kinderen fotograferen Kinderfotografie

Kinderen fotograferen

Het fotograferen van kinderen en baby's is een vak apart. Kinderen zijn snel afgeleid en hebben interesse in de camera. Vaak is het lastig om ze op hun gemak te stellen. Daarom kunnen een paar tips voor kinderfotografie vast geen kwaad! De tips zijn van een professionele fotograaf.

Opleiding fotografie Voordelen digitale foto's

Digitale foto's en hun voordelen

Als je nog niet overtuigd bent van de voordelen van digitale fotografie, moet je dit hoofdstuk van de cursus digitale fotografie maar eens lezen. Daar staan alle voordelen van digitale foto's nog eens op een rijtje. Aspecten als opslag en beeldbewerking komen in dit deel van de cursus fotografie aan de orde.
Digitale spiegelreflex camera kopen Digitale camera

Digitale spiegelreflex camera

In deze fotocursus digitale camera waarbij het fotograferen met een digitale spiegelreflex camera wordt toegelicht, treft u ook een uitgebreide begrippenlijst aan. Alle termen die gebruikt worden bij een digitale fotocamera kunt u er vinden. Er is ook een artikel met tips voor als u een camera gaat kopen en tips voor camera's voor natuurfotografen.

Objectieven - objectief Objectieven

Objectieven - fotografie lenzen

Op deze site ook een uitleg over objectieven / lenzen die u op uw fototoestel kunt gebruiken. Allerlei soorten camera objectieven worden in deze online fotografie opleiding besproken.
Professionele fotograaf Fotografen

Professionele fotograaf

Zoekt u een goedkope en toch professionele fotograaf? Kijk dan op het overzicht met fotografen in uw regio.
Er is ook een speciale pagina met tips voor de keuze van een bruidsfotograaf. Ook online tips voor het maken van een foto van foto op deze website.
   
Fotoshoot vriendinnen en kinderfeestjes Fotoshoot

Fotoshoot tips

Een fotoshoot is een leuke belevenis. Jij alleen of met vriendinnen of familie helemaal in het middelpunt van de belangstelling! Je wilt wel zorgvuldig te werk gaan. Daarom hier enkele tips voor een fotoshoot in deze thuiscursus fotografie.

Fotografie voor kinderen Foto workshops voor kinderen

Natuurfotografie workshops voor kinderen

Kidzklix verzorgt natuurfotografie workshops voor kinderen. Zo leren ze fotograferen en krijgen ze passie voor de natuur bijgebracht. Kidzklix werkt voor het onderwijs en kinderdagverblijven.

foto bewerken Foto bewerken

Foto bewerken - gratis programma

Een digitale foto bewerken om hem nog mooier te maken, kan met een foto bewerk programma. Wilt u een gratis programma, dan kunt u kiezen voor Picasa.
Een foto bewerken of verfraaien en middels exporteren geschikt maken voor andere websites zoals Hyves en Facebook wordt hiermee heel simpel.

tips compositie ritme en regelmaat Ritme en regelmaat

Compositie: ritme en regelmaat

Een goede compositie is belangrijk voor een mooie foto. Maar waar let je precies op? Bij deze fotolessen leest u enkele tips rond ritme en regelmaat.
Bij dit onderdeel zijn ook tips voor productfotografie.

tips compositie uitsnede en beeldvullende foto's Beeldvullende foto's - uitsnede

Compositie: uitsnede - beeldvullende foto's

Waarom zien sommige foto's er zo rommelig uit? Vaak staat er te veel op en is een uitsnede beter. Hier leest u waar u op moet letten bij het maken van beeldvullende foto's met uw fototoestel.
U zou ook eens een cursus of workshop onder leiding van een professionele fotograaf kunnen volgen.

Fotobewerking App Foto bewerken App

Foto bewerken App - top 5 foto Apps

Veel foto's worden gemaakt met een smartphone of tablet. En dan wil je natuurlijk gemakkelijk de foto's bewerken. Dat kan met een foto App zoals Instagram of Afterlight.

Fotowedstijd tips van Machiel Karels Tips fotowedstrijd

Fotowedstrijd

Meedoen aan een fotowedstrijd is altijd spannend. Hoe zou de jury oordelen over mijn prestatie? Er is op deze site ook een artikel met diverse tips voor een fotowedstrijd. Samen met alle bovenstaande foto tips en de fotografie cursus moet het gaan lukken.
Natuurfotografie Natuurfotografie

Online cursus natuurfotografie

Natuurfotografie is een vak apart binnen fotografie, maar wel een vak wat iedereen kan leren. Daarvoor is deze cursus natuurfotografie, geschreven door een professionele natuurfotograaf. Doe uw voordeel met deze online natuurfotografie opleiding! Kijk ook eens bij de tips voor vogels fotograferen.
Opleiding tot fotograaf - studie fotografie Fotografie studie

Opleiding tot fotograaf

Heeft u voldoende kennis en vaardigheden rond fotografie opgedaan? Dan is wellicht een fotografie opleiding iets voor u.
Weet u het verschil niet tussen een cursus, een opleiding en avondopleiding? MBOstart is een site met veel verschillende MBO opleidingen. Dit zijn dus geen cursussen, maar enkel opleidingen met een MBO erkenning. Voor erkende HBO opleidingen kunt u op HBOstart kijken.

Tevreden?

Tevreden over deze gratis online foto cursus? Link dan naar deze pagina vanaf uw eigen website, plaats een berichtje op een fotografie forum of laat het uw vrienden weten via Facebook. Hartelijk bedankt!

De foto's van deze cursus komen van Karakteristiek fotografie. Heeft u computerproblemen, kijk dan op SchoonePC. Op deze site treft u ook heel veel informatie aan over Picasa, de gratis foto-organizer van Google. Kijk ook eens bij de nieuwe fotografie cursus of bij de onderwijs begrippen. Er is ook een mooie online leeromgeving voor het onderwijs beschikbaar.

Foto producten bestellen

Met behulp van de online fotografie workshops leer je mooie foto's maken. Daarna wil je je foto's bestellen als foto poster en in een fotolijst inlijsten. Of je laat je foto's gewoon op fotopapier afdrukken. De mooiste foto's laat je verwerken tot een mooi foto cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een foto in glas of op canvas doek


Meer over dit onderwerp

Urban fotografieUrban exploring - urban fotografie - tips en suggesties
Zwart-witZwart-wit in Picasa
FotoacademieFotoacademie - fotografie vakopleiding voltijd of deeltijd