Natuurfotografie
Natuurfotografie cursus

Materiaal
Inleiding
Camera
Lenzen
Statief
Macro hulpstukken
Camera filter

Techniek
Macrofotografie
Scherpstellen
Telewerk
Gebruik scherptediepte

Disciplines
Landschap
Tips telewerk

Tips
Workshop of cursus

Verder kijken
Sites natuurfotografie
Vogelfotografie fotografen
 

Groenling - workshop natuurfotografie

Groenling

Kamille - workshop natuurfotografie

Kamille

Damhert - natuurfoto workshop

Damhert

Kolganzen fotograferen - natuurfotografie workshop

Kolganzen in de sneeuw
Foto's: Daan Schoonhoven - Natuurfotoworkshop.nl
 

Workshop natuurfotografie

Leer goede natuurfoto's maken

Wil je graag betere natuurfoto's maken? Wil je meer uit jezelf en uit je camera halen? Volg dan een  workshop natuurfotografie! Op deze pagina een beschrijving van wat je tijdens een natuurfotografie workshop zoal leert.

Wat leer je?

Tijdens een workshop natuurfotografie leer je kijken als een natuurfotograaf. Je maakt composities en je krijgt uitleg over de techniek van je camera. Je leert ook allerlei zaken over de natuur die van belang zijn om goede foto's te kunnen maken.

Beginner en gevorderde

Natuurfotoworkshops zijn zowel voor beginners als voor de iets meer gevorderde fotograaf interessant. Iedereen leert op z’n eigen niveau. Vaak wordt er een maximum gesteld aan het aantal deelnemers, zodat er genoeg aandacht is voor iedereen.

Professionele natuurfotograaf

Workshops natuurfotografie worden doorgaans verzorgd door professionele natuurfotografen met veel kennis van de natuur. Natuurfotografie is namelijk echt iets waarbij je naast technische kennis van je camera ook veel kennis van de natuur moet hebben.

Inzicht in dierenwereld

Dieren hebben bijvoorbeeld hun specifieke, steeds terugkerende gedrag. Als je daar kennis van hebt, kun je betere foto's maken. Je weet dan bijvoorbeeld dat de vogel die je wilt fotograferen steeds een bepaalde route aflegt tijdens het zoeken naar voedsel. Langs zo'n route zet je dan je schuiltentje neer.

Voorwaarden deelname workshops

Je kunt aan een natuurfoto workshop deelnemen met je eigen materiaal. Dit kan een digitale compactcamera zijn of liever natuurlijk een digitale spiegelreflex camera. Daarnaast wordt meestal aanbevolen om een statief mee te nemen. Bij de inschrijfvoorwaarden van een workshop of cursus staan de specifieke eisen vermeld.

Waar zijn workshops?

Op verschillende locaties in het land worden natuurfotoworkshops georganiseerd. Vaak zijn er ook speciale workshops rond een bepaald thema. Die zijn doorgaans aan een specifieke regio gebonden.

Edelherten fotograferen

Zo zul je een workshop edelherten fotograferen vooral op de Veluwe aantreffen, terwijl er ook specifieke cursussen of workshops aan de kust verzorgd worden.

Meer specialistische themaworkshops zijn: Tuinfotografie, herfstfotografie en macrofotografie.

Tip natuurfoto workshop

Via www.natuurfotoworkshop.nl kun je in diverse regio’s inschrijven voor een natuurfotografie workshop. De workshops worden verzord door een samenwerkingsverband van professionele natuurfotografen. Er zijn ook fotografie seminars beschikbaar over fotobewerking of om de je camera te leren kennen. Er worden op deze site ook fotoreizen naar prachtige natuurgebieden in het buitenland aangeboden.

Natuurbeleving

Een workshop natuurfoto's maken is niet alleen het opdoen van kennis en ervaring. Het is ook gewoon genieten in de natuur: natuurbeleving! En aan die natuurbeleving houd je ook nog eens een tastbare herinnering over. Een prachtig boek met natuurfoto's is 'Beleef Buiten'. Dit boek is ook gericht op natuurbeleving.

Opleiding tot fotograaf

Heb je meerdere keren een (natuur)fotografie workshop gevolgd en ben je enthousiast voor het vak fotografie? Wellicht is dan een fotografie opleiding iets voor je. Lees er alles over op deze site.

Fotografie workshops voor kinderen

Er is een speciale organisatie die fotografie workshops voor kinderen organiseert: Kidzklix. De vrijwilligers van Kidzklix zijn natuurfotografen die hun passie voor de natuur en voor fotografie over willen brengen op kinderen. Ze verzorgen fotografie excursies in de natuur voor het onderwijs en voor kinderdagverblijven. Je kunt hen ook inhuren voor bijvoorbeeld kinderfeestjes of andere bijeenkomsten. Natuurbeleving en fotografie zijn heel goed te combineren en dat willen deze fotografen al vroeg aan kinderen leren.

Tags voor deze pagina

Workshop natuurfotografie; fotograaf, natuurfoto’s, workshop fotografie, cursus natuurfotografie

Meer over fotografie

Kijk voor meer informatie over fotografie en digitale camera's bij de online fotografie cursus. Er staat op deze site ook een overzicht van foto producten.

Fotograferen met je fotocamera - index

Hieronder staan een aantal populaire thema's die in deze fotografie cursus behandeld worden. Je kunt zo eenvoudig en snel vinden wat je zoekt.

Birdpix
fotocamera kopen
fotograferen
nachtfotografie
portretfoto
fotovakschool
statief kopen
foto op linnen
hema foto afdrukken
dia's digitaliseren
vogelfotografie
fotobehang hema
digifotopro
fotografie tijdschrift


Meer over dit onderwerp

Foto op glasFoto op glas - top 10 leveranciers
PromotiefilmPromotiefilm laten maken - tips voor een bedrijfsfilm
3. MBO deeltijdFotovakschool - MBO deeltijd fotografie opleiding