Algemeen
Picasa downloaden
Bewerkingen basis
Fotobewerkingen
Foto's pimpen - pimp je foto's of profiel
Resolutie van foto's

Bewerken - basis
Bijsnijden
Rode ogen verwijderen
Automatische kleur
Foto bewerken app
Foto bewerken

Verder kijken
Picasaweb - web album Picasa

Bewerken - afstellen
Foto van foto
Kleuren en belichting

Bewerken - effecten
Scherper maken
Sepia maken
Zwart-wit maken
Kleur en tint
Zachte focus
Focus zwart wit

Ordenen en export
Foto's toevoegen
Foto's publiceren
Branden op CD
Foto's emailen

Presenteren
Collage maken
Dia presentatie
Filmpjes maken
Foto's printen - gratis software
Poster foto print
Screensaver maken

Photoshop
Adobe lightroom tutorial
Photoshop foto uitknippen

Verder kijken
Mijn afbeeldingen bewerken
Beeldbewerking - gratis software
Camera begrippen
Foto bewerk programma - gratis
Foto begrippen
Foto en fotografie
Fotoshop tutorials
Links over foto bewerken
Fotoprogramma gratis downloaden - www.picasa.nl
Wallpaper achtergronden
Gratis fotoprogramma downloaden
 
Picasa 3 downloaden
Digitale camera
Objectieven
Cursus fotografie
Natuurfotografie
Picasa 4

App foto bewerken - Instagram
App foto bewerken - Instagram
 
App foto bewerken - Instagram
 
 

Foto bewerken App

De 5 beste apps voor het bewerken van je foto’s

Er worden meer foto’s gemaakt dan ooit. In iedereen schuilt wel een fotograaf. Maar hoe kun je de foto’s die je maakt met je smartphone of tablet nog net even mooier maken of extra sfeer meegeven? Er zijn ondertussen talloze apps en online tools ontwikkeld die je hierbij kunnen helpen. We hebben hier een selectie gemaakt van de 5 beste apps voor het bewerken van je foto’s. Doe er je voordeel mee en maak indruk met jouw foto’s!

1. Instagram

Instagram is verreweg de bekendste fotoapp. Met Instagram kun je foto’s eenvoudig van een filter voorzien en ze met anderen delen. Met de filters kun je de sfeer van je foto aanpassen. Iedereen kent ondertussen wel de bekende ‘vintage Instagram look’.

Instagram staat ook bekend om het vierkante formaat van de foto’s. Verder kun je kiezen uit diverse kaders en de helderheid en kleuren aanpassen. Deze app biedt je eveneens de mogelijkheid om omschrijvingen toe te voegen en om mensen te taggen. Je kun je je foto delen met andere ‘instagrammers’ of delen op Facebook en Twitter.

2. Afterlight

Steeds meer fotografieliefhebbers ontdekken Afterlight. Deze foto app wordt vooral geprezen om de talloze filters en texturen. Deze zijn ideaal om je foto meer ‘glans’ te geven. Over een foto die je op een grijze dag hebt gemaakt leg je met deze app gewoon een textuur van de zon heen, et voilà het resultaat is een foto met een prachtige lichtinval!

Het is ook mogelijk om met Afterlig fotoht foto’s passend te maken voor Instagram door ze met behulp van twee witte randen in het vierkante formaat van Instagram te laten passen.

3. Rookie

‘Rookie’ betekent ‘nieuwkomer’. Deze app is dan ook bedoeld voor mensen met weinig ervaring met foto’s maken en bewerken via de smartphone. De app is heel eenvoudig in gebruik, maar de resultaten zijn er niet minder om! Je kunt na het openen van een foto kiezen uit diverse filters om je foto een bepaalde sfeer te geven.

Daarnaast kun je ook gemakkelijk de kleurtoon, kleurtemperatuur en helderheid aanpassen of je foto bijsnijden met de crop-functie. Je kunt je foto’s ook nog verfraaien met stickers en teksten in verschillende lettertypes.

4. VSCO Cam

De VSCO Cam is een populaire foto app onder iPhone gebruikers. Met deze app heb je meer controle over je camera; zo kun je bijvoorbeeld de sluitertijd en het focuspunt apart instellen. Ook kun je met deze app de witbalans afzonderlijk instellen en vasthouden.

Verder biedt VSCO Cam je diverse filters, waaronder kleurenfilters, verlooptinten en vignetering. De filters zijn heel subtiel waardoor het oorspronkelijke karakter van de foto bewaard blijft.

5. Lumie

Lumie is de ideale foto app voor wie van magische lichteffecten houdt. Je kunt met de Lumie app je foto’s bijvoorbeeld mooie bokeh-effecten meegeven (spelen met onscherpte in de foto).

Andere effecten die je met deze app kunt toepassen is het toevoegen van subtiel discolicht, lichtstrepen of figuren als blinkende hartjes. De nadruk ligt bij deze app geheel op de lichteffecten.

Fotografie cursus

Ben je na het bewerken van je foto's nog niet tevreden over het resultaat? Misschien ben je dan wel toe aan een fotografie cursus of een foto workshop. Je leert tijdens zo'n cursus allerlei belangrijke aspecten van fotograferen, zoals compositie, scherpstellen, belichting en nog veel meer.


Meer over dit onderwerp

Tips fotowedstrijdFotowedstrijd tips - fotografie tips
CompositieCompositie - tips voor een mooie compositie van uw foto
Nikon D7000Nikon D7000 digitale camera review