Algemeen
Picasa downloaden
Foto's pimpen - pimp je foto's of profiel
Resolutie van foto's

Bewerken - basis
Foto bewerken

Bewerken - afstellen
Foto van foto

Bewerken - effecten
Scherper maken
Sepia maken
Zwart-wit maken
Kleur en tint
Focus zwart wit

Presenteren
Dia presentatie
Filmpjes maken

Photoshop
Adobe lightroom tutorial
Photoshop foto uitknippen

Verder kijken
Foto begrippen
Links over foto bewerken
Fotoprogramma gratis downloaden - www.picasa.nl
Wallpaper achtergronden
Gratis fotoprogramma downloaden
 
Picasa 3 downloaden
Digitale camera
Objectieven
Cursus fotografie
Natuurfotografie
Picasa 4

Picasa 2

Picasa downloaden en handleiding

De informatie hieronder (en in de linker kolom) is nog bedoeld voor Picasa 2.7 en ouder. Voor actuele informatie over dit programma zie Snelgids Picasa 3 of nog veel uitgebreider in Handleiding Picasa 3

Picasa is gratis foto software waarmee je zelf foto's en Hyves plaatjes kan bijsnijdenrode ogen kan verwijderen, foto's sepia kan maken, tot poster verwerken, een screensaver kan maken en nog veel meer. 

Fotografie en digitale camera

Kijk ook eens bij de informatie over fotografie en digitale camera's. Er is ook een pagina met tips voor het kopen van een digitale camera en tips voor het kiezen en kopen van de juiste objectieven voor uw digitale camera.

Google Picasa downloaden?

Kijk ook bij de informatie over het downloaden van Picasa 3. Je kan met Picasa ook eenvoudig een eigen wallpaper maken.

Foto bewerken en cursus fotografie

Picasa foto bewerken en effecten Foto bewerken en foto effecten Foto's bewerken met Picasa: hoofdscherm van effecten en corrigeren van problemen. Kijk om te beginnen eens bij de top tien van fotobewerkingen.
Picasa foto bewerken en effecten Cursus digitale fotografie In deze digitale fotografie cursus vind je enkele tips die je kunnen helpen om een mooi beeld te maken van dat ene fantastische moment of die prachtige plek. Er zijn bij deze fotografie opleiding ook handige tips voor een fotowedstrijd en een begrippenlijst van de digitale spiegelreflex camera.

Bewerken - basis bewerkingen

Picasa bijsnijden Foto's bijsnijden Bijsnijden van foto's waar teveel ruimte omheen is. Veel foto's moeten bijgesneden worden.
Picasa recht maken van een foto Foto's recht maken Foto's die scheef genomen zijn, kunt u weer recht maken met behulp van deze Picasa tips.
Picasa rode ogen aanpassen Rode ogen aanpassen Een flitser zorgt vaak voor rode ogen. Deze kunt u met Picasa eenvoudig weer verwijderen.
Picasa ik doe een gok Foto's bewerken: Ik doe een gok In één keer Picasa automatisch een foto laten verbeteren. Handige functie die goed werk levert!
Picasa helderheid en contrast aanpassen Helderheid en contrast van foto's Een foto iets verhelderen en de kleurcontrasten verbeteren gaat eenvoudig met Picasa2.
Picasa kleurbalans Auto kleur - kleurbalans De kleurbalans herstellen bij afbeeldingen met een zweem door lamp- of zonlicht. Je kunt gemakkelijk de balans instellen.
Picasa licht invullen Licht invullen bij foto's Met een paar muisklikken kun je donkere delen in een foto lichter maken.

Kijk ook eens bij de tips voor belichting.

Bewerken - afstellen van kleuren en belichting

Picasa kleuren en belichting aanpassen Kleuren en belichting aanpassen Kleuren van foto's vervangen of veranderen om speciale effecten te bereiken.

Meer over kleuren leest u in het artikel "kleur en kleurenleer"

Bewerken, vervormen, pimpen en effecten

Picasa foto scherper maken Foto's scherper maken Onscherpe foto's weer scherper maken met enkele muisklikken.
Picasa sepia maken Foto's sepia maken Een foto in sepia kleuren weergeven. Het geeft de foto een mooie autentieke uitstraling.
Picasa zwart wit Foto's zwart-wit maken Sommige foto's lenen zich er goed voor om in een zwart-wit weergave omgezet te worden.
Picasa warmer maken Warmer maken van foto's Een koele foto een warme uitstraling geven. Hier met een baby foto.
Picasa korrel Korrel van foto's veranderen Geef een foto een film-look met de optie om de korrel van het plaatje te veranderen.
Picasa tint foto veranderen Kleur en tint van foto's bewerken Een foto vervormen door de tint van een foto aan te passen.
Picasa verzadiging Verzadiging kleuren aanpassen De verzadiging van de kleuren veranderen. Vooral bij camera's van minder goede kwaliteit is dat nogal eens nodig.
Picasa zachte focus Zachte focus Met de mogelijkheden van zachte focus kunt u delen van de foto laten vervagen. Dit is een aardige mogelijkheid om je MSN profiel te pimpen of voor je foto's op Myspace.
Picasa glans Glans bewerken van foto's

Een matte foto laat u weer glanzen met deze functie. Een weinig gebruikte functie in Picasa. 
Kijk ook eens bij de online fotobewerking tips.

     
     
Picasa zwart wit kleurenfilter Gefilterd Z/W kleurenfilter Zwart - wit foto's maken met een kleurenfilter naar keuze. Een zwartwit foto heeft een prachtige stijlvolle uitstraling.
Picasa focus zwart wit Focus zwart wit Hiermee maakt u een deel van de foto zwart wit, terwijl het deel waar het om gaat gewoon in kleur blijft. Pimp je profiel eens met dit effect!
Picasa geleidelijke tint Geleidelijke tint Voeg een kleurverloop aan een foto toe. Leuk voor het  vervormen van vakantie foto's

Album - afdrukken - CD branden - emailen - ordenen

Picasa album maken Foto album maken Om de foto's in te delen, kunt u elke foto in één of meerdere albums plaatsen. Veel gebruikt om vakantie foto's of baby foto's aan de familie en vrienden te tonen.
Picasa foto zoeken Foto's zoeken met Picasa Zoeken en toevoegen van foto's aan Picasa. Het gaat eenvoudig via de knop importeren.
Picasa verplaatsen en hernoemen Foto's verplaatsen en hernoemen Verplaatsen en hernoemen van foto's van die al in Picasa staan.
Picasa publiceren Foto's publiceren Publiceren van plaatjes op de speciale Picasa site van Google: Google Blogs. Dit kan natuurlijk ook op Hyves of MSN Space. Als dat nog bestaat tenminste.
Picasa afdrukken en printen van foto's Foto's afdrukken Afdrukken van afbeeldingen op speciaal fotopapier of op gewoon papier. Tips voor foto's afdrukken.
Picasa DVD of CD branden Foto's branden op CD of DVD Een serie digitale foto's vlot op een CD of DVD branden met de exportfunctie van Picasa. Heb je naast foto's ook 8mm smalfilm die je wilt digitaliseren? Kijk dan eens bij het artikel over het digitaliseren van film.
Picasa foto's emailen Foto's emailen Met Picasa kunt u foto's eenvoudig emailen via de eigen email-account. De leukste foto's wil je delen met je vrienden...
Picasa foto's exporteren Foto's exporteren Foto's naar andere mappen op de computer of het netwerk exporteren in het juiste formaat.
Picasa webalbum Webalbums op Picasaweb Foto's online zetten op een webalbum van Picasaweb, de site voor gebruikers van Picasa. Deze dienst van Google wordt ook wel Google Photo genoemd.
   

Fotocollage - diapresentatie - film - poster - screensaver

Picasa collage maken fotocollage Collage maken: fotocollage Fotocollage van uw afbeeldingen maken. Er zijn verschillende soorten collage’s mogelijk. Grappig als overzichtsfoto op Myspace.
Picasa diapresentatie Dia presentatie maken Een diapresentatie of slideshow maken om de digitale foto's aan anderen te kunnen presenteren.
Picasa film maken Film of filmpjes maken Een filmpje maken van uw foto's om bijvoorbeeld op een website, Hyves of MSN Space te publiceren.
Picasa poster maken Poster maken van een foto Met Picasa een poster maken van een speciale foto of afbeelding.
Picasa screensaver Screensaver maken Maak een Screensaver met uw eigen foto's. Persoonlijker kan het niet!

Informatie digitale camera en natuurfotografie

Kooptips digitale camera
Tips digitale camera kopen Tips voor het kopen van een digitale fotocamera. Waar let je op bij het vergelijken van camera's?
Objectieven digitale camera
Objectieven digitale camera kopen Tips voor het kiezen en kopen van de juiste objectieven voor uw digitale camera.
Natuurfotografie Natuurfotografie Deze cursus natuurfotografie is geschreven door een professionele natuurfotograaf. Er is ook een pagina over natuurfoto workshops.
Wil je fotograaf worden? Kies dan voor een fotografie studie.
     
 

Tevreden?

Bent u tevreden over deze Google Picasa handleiding? Laat het uw vrienden weten via Facebook, Hyves of Twitter. Hoe meer bezoekers, hoe meer mogelijkheden om deze online handleiding over foto bewerken actueel te houden. Kijk ook eens bij het nieuws over digitale fotobewerking. Een link naar onze online cursus digitale fotografie stellen wij ook zeer op prijs.

Verder kijken

Picasa

Heeft u computerproblemen, of moeite om een programma te installeren, kijk dan op SchoonePC.
Deze site is onderdeel van Wilma Karels patchwork & quilten. Wilt u een congres organiseren? Kijk dan op www.lesys.nl.

Meer over fotografie

Kijk ook eens bij onze gratis fotografie cursus, de foto tips en de informatie over de aanschaf van een digitale camera of objectieven. En wellicht is Picasa 4 binnenkort beschikbaar.

Fotografie cursus

Wilt u meer weten over fotografie en de bediening van uw digitale camera? Kijk dan eens bij deze gratis online foto tips.

Foto producten bestellen

Met behulp van de online fotografie workshops leer je mooie foto's maken. Daarna wil je je foto's bestellen als foto poster en in een fotolijst inlijsten. Of je laat je foto's gewoon op fotopapier afdrukken. De mooiste foto's laat je verwerken tot een mooi foto cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een foto in glas of op canvas doek.


Meer over dit onderwerp

Kleurrijke foto'sKleuren - tips voor kleur bij foto's
Vakantiefoto tipsVakantie fotografie: handige tips voor vakantie foto's
Camera lenzenCamera lenzen - tips voor een objectief bij uw camera