Algemeen
Picasa downloaden
Foto's pimpen - pimp je foto's of profiel
Resolutie van foto's

Bewerken - basis
Foto bewerken

Bewerken - afstellen
Foto van foto

Bewerken - effecten
Scherper maken
Sepia maken
Zwart-wit maken
Kleur en tint
Focus zwart wit

Presenteren
Dia presentatie
Filmpjes maken

Photoshop
Adobe lightroom tutorial
Photoshop foto uitknippen

Verder kijken
Foto begrippen
Links over foto bewerken
Fotoprogramma gratis downloaden - www.picasa.nl
Wallpaper achtergronden
Gratis fotoprogramma downloaden
 
Picasa 3 downloaden
Digitale camera
Objectieven
Cursus fotografie
Natuurfotografie
Picasa 4

Focus zwart wit - kleurspot

Let op!
De informatie hieronder (en in de linker kolom) is nog bedoeld voor Picasa 2.7 en ouder
Voor actuele informatie over dit onderwerp zie Zwart-wit met een kleurspot

Wil je een foto wat leuker maken met een mooi effect? Of een deel van de foto er extra uit laten springen? Dat kan met Picasa.

Zwart wit maken

Het gaat als volgt. Dubbellik op de foto in de bibliotheek:Focus zwart wit foto pimpenHet menu [bewerken] verschijnt. Klik op [Effecten] en dan op [Focus Z/W]:Focus zwart wit foto pimpenEr verschijnt een menu met twee schuifbalken: [Grootte] en [Scherpte].
Met de schuifbalk [Grootte] kun je bepalen hoe groot het deel is wat je in kleur wilt houden.
Met de schuifbalk [Scherpte] kun je bepalen hoe scherp de grens is tussen het deel met kleur en het deel dat zwart-wit is.Focus zwart wit foto pimpenDit is de oorspronkelijke foto:Focus zwart wit foto pimpenBeide schuifbalken in het midden geeft dit resultaat: een gemiddeld rondje met een vage overgang van kleur naar zwart-wit:Focus zwart wit foto pimpenJe kan de schuifbalk [Scherpte] ook wat meer naar rechts bewegen. Dan krijg je een veel duidelijker overgang van kleur naar zwart-wit:Focus zwart wit foto pimpenAls je tevreden bent over het resultaat, klik je op [toepassen] onderaan het menu:foto pimpenWil je de wijzigingen toch ongedaan maken, dan klik je op [ongedaan maken Focus Z/W] onderaan het menu:foto pimpenNog een foto waarop dit effect is toegepast:Foto pimpen focus zwart witVeel succes met het "pimpen" van je foto's!

Zwart wit

Lees meer over zwart wit fotografie in de online fotografie cursus.

Foto afdrukken op aluminium

Wil je meer met fotografie en de verwerking van je foto's? Kijk dan eens bij het artikel over het afdrukken van foto's op aluminium. Je krijgt er inzicht in de verschillende afwerkingen van de afdruk op aluminium.

Photoshop Elements cursus

Heb je Photoshop Elements gekocht en wil je leren hoe je daar mee om moet gaan? Neem dan eens een kijkje bij het artikel over de cursus Photoshop Elements. Je krijgt een duidelijk beeld van de inhoud van deze cursus op DVD.

Trouwkaart met foto bestellen

Heb je trouwplannen en wil je een unieke trouwkaart laten maken? Dan is het wellicht tijd om eens te kijken bij het artikel over een trouwkaart van je eigen foto. Daarin worden een aantal mogelijkheden beschreven van foto trouwkaarten ontwerpen.

Fotoboek maken of digitaal fotoalbum

Heb je een goede digitale camera en maak je mooie foto's, dan wil je die natuurlijk ook fraai presenteren. Dan is het wellicht een idee om een fotoboek te maken van je mooiste foto's. Zo'n fotoalbum kan je thematisch vormgeven of bijvoorbeeld per jaar of (vakantie)periode.

Het is ook een optie om je digitale foto's in een digitaal fotoalbum te plaatsen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Je kan dan een fotografie website maken van je eigen foto's.


Meer over dit onderwerp

Canvas foto tipsWaarop letten bij een foto op canvas?
World Press PhotoWorld Press Photo - wedstrijd voor fotografen
DiavoorstellingDiavoorstelling in Picasa 3 maken