Algemeen
Picasa downloaden
Foto's pimpen - pimp je foto's of profiel
Resolutie van foto's

Bewerken - basis
Foto bewerken

Bewerken - afstellen
Foto van foto

Bewerken - effecten
Scherper maken
Sepia maken
Zwart-wit maken
Kleur en tint
Focus zwart wit

Presenteren
Dia presentatie
Filmpjes maken

Photoshop
Adobe lightroom tutorial
Photoshop foto uitknippen

Verder kijken
Foto begrippen
Links over foto bewerken
Fotoprogramma gratis downloaden - www.picasa.nl
Wallpaper achtergronden
Gratis fotoprogramma downloaden
 
Picasa 3 downloaden
Digitale camera
Objectieven
Cursus fotografie
Natuurfotografie
Picasa 4

Filmpjes maken

Een film maken met Picasa

Met Picasa kun je een foto bewerken of een filmpje van een serie foto's maken. De informatie hieronder (en in de linker kolom) is nog bedoeld voor Picasa 2.7 en ouder. Voor actuele informatie over dit onderwerp zie >Filmpjes maken met losse foto’s of uitgebreider in Filmpje maken in Picasa.

 

Niets is er natuurlijk leuker dan uw foto's presenteren in de vorm van een echte film. Het gaat als volgt: U selecteert de foto's of de map die u in uw film wilt verwerken. Vervolgens klikt u op [Maken]  [Film] Zoals u hieronder kunt zien.

film maken

Het volgende scherm verschijnt. Hierin kunt u aangeven hoelang een foto moet blijven staan en ook hoe groot de foto moet worden. Vooral als u veel foto's heeft geselecteerd kunt u beter kiezen voor een klein formaat. Hierna klikt u op [OK]

film maken met Picasa

Eigenschappen film aangeven

Vervolgens verschijnt er nog links bovenin nog een klein schermpje waarin u enkele technische dingen kunt aangeven. U kunt hier enkele eigenschappen wijzigen of gewoon gelijk op [OK] klikken.  Hierna verschijnt het volgende balkje onderin het scherm waarin u kunt zien hoever uw film gevorderd is. Als het balkje vol is kunt u uw film bekijken.Picasa film maken handleiding
 

Film voor Windows Media Player

Fotografie en filmen komen steeds dichter bij elkaar. Zo nu en dan zul je wel eens met je fotocamera een kort filmpje maken. Dat filmbestand komt dan gewoon tussen de miniaturen in Picasa te staan en je kunt het herkennen doordat er een klein rechthoekje in staat. Het wordt echter niet afgespeeld tijdens een normale diavoorstelling, want dan zie je alleen fotobestanden. Maar als je 2x op dat speciale miniatuurtje klikt, wordt het filmpje afgespeeld in het bewerkingsvenster van Picasa. De kwaliteit is natuurlijk slecht, maar het kan een aandoenlijk tafereeltje zijn, bijvoorbeeld de eerste stapjes van je kleinkind. 

Je kunt ook Bestand afspelen in een editor kiezen. Waarschijnlijk wordt het filmpje dan vertoond in de gewone Windows Media Player, tenzij je nog een heleboel andere (overbodige) players op je computer hebt die zichzelf belangrijker vinden dan de standaard player. 

Opmerking: om filmbestanden met de extensie MOV te kunnen afspelen, maakt Picasa gebruik van de Quicktime Player. Als je die niet hebt, zul je niets zien, maar je kunt de lichte versie van dit programma gratis downloaden en installeren. Zie ook Opties.

 

 Je zou dat filmpje zelfs nog kunnen verbeteren met de Windows Movie Maker, maar dat is zelden de moeite waard. Meestal kan het na even bekijken gewoon in de Windows Prullenbak.

Maar in Picasa wordt er toch iets anders bedoeld, namelijk het weergeven van een serie foto's alsof ze met een filmcamera zijn gemaakt. Selecteer maar een stuk of 10 foto's die een aardig verhaaltje vertellen. Dat moeten dan liggende foto's zijn, want staande foto's worden automatisch bijgesneden, dus dan weet je niet goed wat er overblijft.

8mm of 16mm smalfilm op DVD

Heb je naast foto's ook films zoals 8mm of 16mm smalfilm die je gedigitaliseerd wilt hebben? Kijk dan eens bij het artikel over het digitaliseren van film. Er wordt beschreven welke technieken er gebruikt worden om films op DVD te zetten. Veel mensen willen hun oude films en foto's digitaliseren. Digitale film kan eenvoudiger bewaard, bekeken en gedeeld worden.

Video over film maken van foto's met Picasa

Download windows movie maker

dvd maker, film editor, film maker, filmmaker, filmpje, filmpjes downloaden, films downloaden, free movie editor, gratis movie maker, gratis video software, live movie maker, magix video deluxe 17, make a move, make your own movie, making movies, movie creator, movie editor, movie maker windows xp vista program, mswmm, nieuwe films, video co pilot, video edit software, video editing program, video editing software free, video editor free, video software, videomaker, windows dvd maker, windows live movie maker, windows movie maker windows xp vista download, windows moviemaker, windows video maker.


Meer over dit onderwerp

StraatfotografieStraatfotografie levert mooie en bijzondere foto's op!
Tegenlicht tipsTegenlicht tips: over tegenlicht bij fotograferen
Link aanvragenLink aanvragen op www.cursus-fotografie.nl