Algemeen
Overzicht Picasa 2
Picasa downloaden
Foto's pimpen - pimp je foto's of profiel
Resolutie van foto's

Nabeschouwing
Dia's en foto's scannen

Bewerken - basis
Foto bewerken

Bewerken - afstellen
Foto van foto

Bewerken - effecten
Scherper maken
Sepia maken
Zwart-wit maken
Kleur en tint
Focus zwart wit

Presenteren
Dia presentatie
Filmpjes maken

Photoshop
Adobe lightroom tutorial
Photoshop foto uitknippen

Verder kijken
Foto begrippen
Links over foto bewerken
Fotoprogramma gratis downloaden - www.picasa.nl
Wallpaper achtergronden
Gratis fotoprogramma downloaden
 

Collage maken en afbeeldingen bewerken

Picasa is een gratis programma waarmee je eenvoudig zelf foto's kan bewerken, plaatjes ordenen, een collage kan maken, afbeeldingen bewerken en nog veel meer.

 

Fotocollage

Een hele aardige optie van Picasa is het maken van een fotocollage. Dit gaat heel eenvoudig en het geeft prachtige resultaten.

Fotografie basiscursus

Wilt u meer weten over fotografie of digitale camera's? Op deze site treft u hierover veel informatie aan. Bijvoorbeeld een uitgebreide foto cursus.

 

Afbeeldingen ordenen

Het programma zoekt de hele computer af naar alle afbeeldingen en toont ze netjes per map:

fotocollage collage maken

Afbeeldingen exporteren

Als u een afbeelding selecteert, kunt u met knoppen de volgende acties uitvoeren: afbeeldingen afdrukken, emailen, collage maken, afbeeldingen in een blog plaatsen, naar een afdrukservice mailen sturen of op een andere manier exporteren:

afbeeldingen exporteren

Foto collage maken

De mogelijkheid van een collage maken is erg leuk. U kunt heel eenvoudig een collage maken door met de Ctrl-toets meerdere afbeeldingen te selecteren en dan op ‘collage’ te klikken. Er zijn hierbij allerlei verschillende instellingen mogelijk. Deze collage kunt u dan vervolgens weer opslaan als afbeelding.

Dit is bijvoorbeeld een grappige collage:

collage maken van foto's

Of deze collage: (mijn dochter Lydia in haar tuintje)

 

foto collage maken  

 

Afbeeldingen importeren

Heeft u nieuwe plaatjes? U kunt dan eenvoudig deze afbeeldingen importeren:

afbeeldingen ordenen voor collage

Afbeeldingen bewerken en retoucheren

Als u een foto selecteert, kunt u deze heel eenvoudig bewerken of vervormen. Te donkere afbeeldingen maakt u bijvoorbeeld in een ogenblik automatisch goed en scheve foto's kunnen rechtgezet worden. Dat laatste is erg handig bij foto's van quilts.

Meer over collage maken met Picasa

Wilt u verder lezen over het maken van een collage in Picasa, kijk dan bij de uitgebreide beschrijving van het maken van een collage in de weblog Picasa op deze site. Kijk ook eens bij onze gratis fotografie cursus en bij de foto tips. Er is ook informatie voor een fotowedstrijd.

Wat is mogelijk met het programma Picasa?

Lees in onze online handleiding wat allemaal mogelijk is met de gratis foto bewerk freeware: zie menu links of kijk bij de top tien van fotobewerkingen. Picasa wordt ook wel genoemd: picase, picaso, picaza, piccasa, piscasa. Je profiel pimpen, een MSN foto opleuken of Hyves plaatjes bewerken wordt hiermee heel simpel. Dit programma wordt ook veel gebruikt voor het vervormen van foto's op Myspace of het pimpen van je profiel. Je kunt Picasa intstalleren met de knop onderaan deze pagina.

Cursus digitale fotografie

Op deze site staat ook een cursus digitale fotografie. In deze online fotocursus worden onderwerpen rond digitale fotografie behandeld, zoals belichting en het fotograferen van mensen. Kijk op onze site ook eens bij de tips voor de aanschaf van een naaimachine. Op deze site staat sinds kort een nieuw onderdeel: weblog Picasa.

Verder kijken

Benieuwd naar Picasa 3? De laatste stand van zaken leest u op deze site. Picasa 4 is nog niet beschikbaar.
 

Zelf ook gratis afbeeldingen bewerken?

Probeer het foto bewerken met de gratis software Picasa eens zelf. Deze site is onderdeel van Wilma Karels patchwork & quilten. Kijk ook eens bij onze gratis fotografie cursus, de foto tips en de informatie over de aanschaf van een digitale camera of objectieven.

 

Gerelateerde onderwerpen

Picasa foto bewerken en effecten Cursus digitale fotografie In deze opleiding fotografie vind je veel tips die je kunnen helpen bij digitale fotografie. Deze fotolessen worden telkens uitgebreid.
Picasa Picasa handleiding Hoofdscherm van de handleiding voor Picasa. (ook wel genoemd: picase, picaso, picaza, piccasa, piscasa, piccassa)
Inloggen Esis webbased
Picasa nederlands Picasa begrippenlijst Op deze site een uitgebreide begrippenlijst van het werken met Picasa. Picasa 3.0 is nu ook beschikbaar.
Fotografie tips Foto tips Een serie foto tips, zodat u uw foto bewerk programma minder vaak nodig heeft.
Fotografie artikelen Fotografie artikelen Achtergrondinformatie over fotografie: een serie artikelen.
Fotowedstrijd tips Fotowedstrijd 10 Tips voor het winnen van een fotowedstijd. Ook tips voor het maken van een foto van foto.
Natuurfotografie Natuurfotografie Natuurfotografie is een vak apart binnen fotografie, maar wel een vak wat iedereen kan leren. Daarvoor is deze cursus natuurfotografie, geschreven door een professionele natuurfotograaf.
Kooptips digitale camera
Tips digitale camera kopen Tips voor het kopen van een digitale camera.
Objectieven digitale camera
Objectieven digitale camera kopen Tips voor het kiezen en kopen van de juiste objectieven voor uw digitale camera.

Fotocollage maken - waarop let je?

Een fotocollage maken is een leuke bezigheid waar je veel creativiteit in kwijt kunt. Een fotocollage is een goed idee als wanddecoratie in je eigen woning, maar het kan ook leuk zijn om een fotocollage aan iemand cadeau te doen. Waar moet je allemaal op letten om het mooiste resultaat te krijgen? Kijk daarvoor bij de tips voor een mooie fotocollage.

Meer over dit onderwerp

FototasFototas: uw camera veilig meenemen in een fototas
Flip camera - videoFlip camera - mini HD video camera - Flip mino HD kopen
JVCJVC digitale camera's - camera's van JVC