Cursus fotografie
Cursus fotografie
Belichting
Fotowedstrijd 10 tips
Landschap fotograferen
Fotograaf
Digitale foto's
Opleiding fotograaf

Specialisaties
Macrofotografie
Portretfotografie
Urban fotografie
Vogelfotografie
Straatfotografie
Productfotografie

Foto tips
Fotografie tips
Baby foto tips
Groepsfoto maken
Fotoshoot tips
Insecten fotograferen

Software
Beheer van foto's
Digitaal fotoalbum
Fotoprogramma vergelijken
Zwartwit met Photoshop

Fotografie artikelen
Fotografie overzicht

Verdieping
Kleur en kleurenleer

Foto tijdschriften
Foto tijdschriften
Zoom
Photo Digitaal
P/f Professionele Fotografie
Fotomagazine
Focus
Digifotopro
Chip Foto Video
Camera Magazine
Fotaal

Verder kijken
Fotograaf gezocht

Contact
Artikel schrijven
Link aanvragen
 

Foto tips - fotografie tips

Kinderen fotograferen is een kunst op zich.
Foto: Karakteristiek fotografie

Foto tips

Tips voor mooie foto’s met uw digitale camera.

Foto tips zijn altijd welkom. Door deze tips van een professionele fotograaf leert u om op de juiste dingen te letten bij het fotograferen. Nu fotografie door de laagdrempelige aanschaf van een digitale camera voor zoveel mensen binnen bereik is gekomen, zijn fotografie tips geen overbodige luxe. Bij een camera worden namelijk geen fotografie-vaardigheden meegeleverd!

In deze online cursus daarom een serie tips voor het maken van goede foto’s met uw digitale camera. Ongeveer elke maand komt er een nieuwe fotografie tip bij. Veel succes met het maken van mooie foto's!

fotografie tips - groepsfoto maken Groepsfoto maken

Groepsfoto’s maken

Het maken van groepsfoto’s is een kunst apart. Hier krijgt u enkele tips voor goede groepsfoto’s. Fotograferen van groepen wordt zo een stuk leuker! Kijk ook eens bij portret fotografie in de online fotocursus.
Baby foto tips Baby foto tips

Baby's fotograferen

Baby's zijn fotogeniek! Ze worden daarom veel gefotografeerd. Meestal nogal impulsief. Daarom kunnen enkele tips voor goede baby foto's vast geen kwaad!

ritme en regelmaat bij fotografie - tips Ritme en regelmaat

Ritme en regelmaat

Een goede compositie is belangrijk voor een mooie foto. Maar waar let je precies op? Bij deze fotolessen leest u enkele fotografie tips rond ritme en regelmaat.
tips compositie van foto's - beeldvullend of uitsnede Compositie - uitsnede - beeldvullend

Compositie: uitsnede - beeldvullende foto's

Waarom zien sommige foto's er zo rommelig uit? Vaak staat er te veel op en is een uitsnede beter. Hier leest u waar u op moet letten bij het maken van beeldvullende foto's.

Fotografie vanuit vliegtuig - enkele tips Foto vanuit vliegtuig

Foto's maken vanuit een vliegtuig

Boven de wolken kan je prachtige foto's maken. Wolken zijn elk moment weer anders en soms lastig te fotograferen. Daarom ook hierover enkele fotografie tips.

vakantiefoto goede tip Vakantiefoto tips

Vakantiefoto tips

Hoe komt het uitzicht het beste tot zijn recht? Dat is een belangrijke vraag bij het maken van vakantiefoto's. Hier enkele tips van een professionele fotograaf.

zonsopgang foto tip Zonsop- ondergang

Fototips zonsop- en ondergangen

Een foto van zonsop- of ondergang maken is mooi, maar tegelijk moeilijk. Neem er de tijd voor, maak een hele serie en kies thuis de beste foto's uit.

detail foto tip Details

Tips om detailfoto's te maken

Detailplaatjes leveren vaak een mooi beeld op. Details maak je extra mooi als je met veel scherptediepte werkt. Dat doen professionele fotografen immers ook. En je hebt er echt geen fotostudio voor nodig.

Tips voor een bruidsfotograaf Bruidsfotograaf kiezen

Tips keuze van een bruidsfotograaf

Een bruiloft is een belangrijke dag. De foto's van zo'n dag zijn hiervan een herinnering. Daarom is het belangrijk om een goede bruidsfotograaf te kiezen. Op deze pagina een aantal tips voor het kiezen van een goede bruidsfotograaf.
Bruidsreportage tips trouwreportage Bruidsreportage tips

Trouwfoto's: tips voor de bruiloft

Op je trouwdag wil je natuurlijk een beetje voor de dag komen. En na afloop moet er een prachtig trouwalbum zijn met daarin de bruidsreportage. Lees daarom vooraf de tips voor een bruidsreportage voor een succesvol resultaat.

Vogelfotografie tips Vogelfotografie tips

Vogelfotografie tips

Vogels fotograferen is een vak apart wat veel geduld vraagt. Enkele tips voor vogelfotografie van geoefende vogelfotografen zullen u zeker helpen om vogels te fotograferen.
Productfotografie Productfotografie Productfotografie tips
Productfotografie is een onderdeel van studiofotografie en wordt ingezet om producten goed tot hun recht te laten komen. Sommige dingen kun je zelf en dan zijn deze tips voor productfotografie heel handig. De tips zijn van een professionele fotograaf.

Tevreden?

Tevreden over deze gratis fotografie tips? Link dan naar deze pagina vanaf uw eigen website of plaats een berichtje op Facebook of een fotografie forum. Hartelijk bedankt!

 
 
 

Verder kijken

Wilt u kaarten maken van uw foto's, kijk dan eens op kaartje2go.nl. Op deze site staan ook nog enkele fototips. Nog meer fototips leest u hier: digitale fotografie tips. Wilt u echt de diepte in met fotografie? Kies dan voor een opleiding tot fotograaf.

Foto’s bewerken?

Hebben uw foto’s nog bewerking achteraf nodig? Dat kan met Picasa, het gratis foto programma van Google. U kunt ook kiezen voor Photoshop. Kijk ook eens bij de fotowedstrijd tips.

Kijk ook eens bij het artikel digitale camera kopen of objectieven kopen. Op deze website staat ook een uitgebreide natuurfotografie cursus en een artikel over de kleurenleer van Johannes Itten.

Foto producten bestellen

Met behulp van de online fotografie workshops leer je mooie foto's maken. Daarna wil je je foto's bestellen als foto poster en in een fotolijst inlijsten. Of je laat je foto's gewoon op fotopapier afdrukken. De mooiste foto's laat je verwerken tot een mooi foto cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een foto in glas of op canvas doek.


Meer over dit onderwerp

StatiefStatief digitale camera: Gebruik statief voor scherpe foto's!
2012 - New HorizonsPanorama horizon fotografie - Noordzeehorizon
PromotiefilmPromotiefilm laten maken - tips voor een bedrijfsfilm