Cursus fotografie
Cursus fotografie
Belichting
Flitser
Afdrukken foto
Fotobewerking
Foto pimpen en effecten
Foto opslag
Fotowedstrijd 10 tips
Landschap fotograferen
Stilleven en statief
Fotograaf
Digitale foto's
Opleiding fotograaf

Specialisaties
Kinderfotografie
Macrofotografie
Portretfotografie
Urban fotografie
Vogelfotografie
Straatfotografie
Productfotografie

Foto tips
Fotografie tips
Baby foto tips
Scherpe foto's
Groepsfoto maken
Ritme en regelmaat
Beeldvullend - uitsnede
Kleurrijke foto's
Foto vanuit vliegtuig
Vogels fotograferen
Vakantiefoto tips
Fototips zonsondergang
Detailfoto
Fotoshoot tips
Gratis e-book productfotografie
Insecten fotograferen

Bruidsfotografie
Bruidsfotograaf tips
Bruiloft tips
Bruidsreportage tips
Trouwauto huren

Materiaal
Camera lenzen
Filter op camera
Fotostudio apparatuur
Digiscopie en verrekijker
Externe flitser
Fotoprinters vergelijken

Software
Beheer van foto's
iPad app fotografie
Digitaal fotoalbum
Fotoprogramma vergelijken
Zwartwit met Photoshop

Fotografie artikelen
Fotografie overzicht
Sneeuw foto tips
Macro - spiegelreflex
Dynamische compositie
Tegenlicht tips
Evalueren van foto's
Tips fotowedstrijd
Highkey en lowkey
Dieptewerking
Het oog van de fotograaf
World Press Photo
Achtergrond productfoto's
Histogram informatie
Stilleven fotograferen

Foto producten
Foto op linnen / canvas
Fotoverzameling en fotoalbum
Fotoboek op fotopapier
Fotoboeken test

Verdieping
Kleur en kleurenleer

Foto tijdschriften
Foto tijdschriften
Zoom
Photo Digitaal
P/f Professionele Fotografie
Fotomagazine
Focus
Digifotopro
Chip Foto Video
Camera Magazine
Fotaal

Verder kijken
Foto's van cactussen
Foto forum
Fotograaf gezocht
Handboek digitale fotografie
Links over fotografie

Contact
Colofon
Artikel schrijven
Link aanvragen
 

Bruidsfotografie tips

Bruidsfotografie - tips trouwfotos

Trouwfoto tips

Huwelijksfotografie tips

Huwelijksfotografie tips trouwfotografie

 
 
Foto's: Karakteristiek fotografie

Bruidsreportage: tips foto's

De tips voor een goede bruidsreportage zijn onderverdeeld in drie delen: vóór de bruiloft, tijdens de huwelijksdag en na afloop van de trouwdag.

Vóór de bruiloft

Laat de fotograaf zich passend kleden

De gasten doen hun uiterste best om er zo voordelig mogelijk uit te zien op jullie trouwdag. Het zou aardig zijn als de fotograaf niet al te veel uit de toon valt. Natuurlijk moet de fotograaf zich lekker voelen in zijn of haar kleding, want er moet gewerkt worden. Maar enige afstemming op het te fotograferen publiek kan zeker geen kwaad.

Maak een duidelijke fotoplanning

Vooraf nadenken over wat jullie in ieder geval van jullie trouwdag in de bruidsreportage willen hebben is heel belangrijk. Veel dingen zijn bij bruidsfotografie vanzelfsprekend, maar toch is het goed om het duidelijk te maken. Dat geeft de fotograaf ook een duidelijk kader en voorkomt teleurstellingen achteraf. Je hebt dan meteen ook een eerste aanzet tot een tijdsplanning. Wil je bijvoorbeeld al je vrienden op één foto, dan moet dat wel georganiseerd worden.

Klik met de fotograaf

Misschien voor de hand liggend, maar toch: zorg dat je een bruidsfotograaf kiest waar je je prettig bij voelt. Een bruiloft is toch al een dag waarop er allerlei emoties een rol kunnen spelen. Daar moeten niet ook nog eens irritaties rond een fotograaf bij komen. Vriendelijk lachen en ontspannen poseren gaat een stuk eenvoudiger als de fotograaf een prettige persoonlijkheid is.
 

Tijdens de bruiloft

Achter de schermen

De officiële poseer-foto's en foto's van de trouwceremonies zijn natuurlijk belangrijk. Maar het is ook erg leuk om achteraf te zien wat er achter de schermen zoal gebeurde. De bruidegom die zijn stropdas strikt, het haar van de bruid dat wordt verzorgd, de gasten die zich in gereedheid brengen. Zorg dat je dergelijke dingen in je fotoplanning opneemt of vraag de bruidsfotograaf er naar om dergelijke dingen ook te fotograferen.

Blijf in beweging

Al te statisch op de fotograaf gericht zijn tijdens de fotosessies, zal ook wat minder ontspannen foto's opleveren. Blijf daarom in beweging en probeer je van de fotograaf niet al te veel aan te trekken. Praat met je aanstaande partner, maak een lolletje, geniet er ook van. Dat zal je bruidsreportage zeker leuker maken.

Gebruik je locatie

Je hebt een mooie locatie uitgekozen om de trouwfoto's te maken. Laat de trouwfotograaf dit uitbuiten. Dus niet alleen de locatie gebruiken als achtergrond, maar laat er ook decor-foto's van in je plakboek terecht komen. Er valt veel meer uit een locatie te halen dan alleen wat achtergronden tijdens de fotosessies.

Iedereen is fotogeniek

Niet alleen de fotomodellen krijgen een prachtige trouwreportage. Iedereen is fotogeniek. Een goede fotograaf zal het voor elkaar krijgen om jullie op je voordeligst op de gevoelige plaat vast te leggen. Houd dat in gedachten en geniet van de reportage!

Kies de juiste momenten

Tijdens de trouwceremonie moet er natuurlijk gefotografeerd worden. Maar laat de fotograaf ook de momenten vlak ná dergelijke spannende ogenblikken vastleggen. Je bent dan vaak heel ontspannen en opgelucht en dat levert prachtige natuurlijke foto's op.

Neem de tijd

Neem ruim de tijd om je trouwreportage te laten maken. Niets is beroerder dan dat je vlug-vlug nog wat plaatjes moet laten schieten omdat de klok doortikt en het gemeentehuis wacht... Als je echt ontspannen bent doordat er genoeg tijd is, zullen de foto's dit ook weerspiegelen. Neem eventueel een professionele ceremoniemeester in de arm om een goede planning te maken.

Speel in op het weer

Natuurlijk is het prettig als het stralend weer is op jullie bruiloft. Maar ook wat mindere weersomstandigheden kunnen een geweldige bruidsreportage opleveren. Speel dan wel in op het weer. Niet alleen door een binnenlocatie achter de hand te houden voor echt stromende regen, maar ook door bijvoorbeeld vrolijke paraplu's een rol te geven in de bruidsreportage.

Vergeet de camera

Je bent het meest ontspannen als je de fotocamera vergeet tijdens jullie huwelijksreportage. Wees jezelf en denk niet teveel aan de fotograaf met zijn gereedschap. Dan zul je de meest natuurlijke trouwfoto's krijgen.

Ná de bruiloft

Online nabestellen

Het handigste is het wanneer je de trouwfoto's online bij de fotograaf kunt bijbestellen. Je mailt de link naar je familie en vrienden en de rest wordt voor je geregeld. Werken met bijbestelbriefjes is echt uit de tijd. Bespreek het tijdig met je fotograaf.

Koop een goed album

Bezuinig niet op het album. Je huwelijksreportage kost veel geld en die moet dus ook in een stevig en mooi album terechtkomen. De prijs van zo'n fotoalbum ben je snel vergeten, maar je geniet er nog vele jaren van.

Gebruik verschillende technieken

Laat de fotograaf verschillende technieken gebruiken bij het inplakken van je foto's. Er zijn legio mogelijkheden en dat verfraait je bruidsreportage behoorlijk. Bekijk eventueel vooraf samen met de fotograaf de verschillende mogelijkheden. Wellicht zijn er ook variaties bij die je helemaal niet zo mooi vind. Dat kun je maar beter vooraf afstemmen.

Gebruik zwart wit

Zwart-wit foto's komen steeds meer in voor de speciale momenten. Door het weglaten van de kleur, komt de nadruk veel meer op het moment en de emotie te liggen. Een goede combinatie van kleur en zwart-wit in je trouwreportage versterkt de kracht ervan.

Kijk ook eens bij de tips voor een geslaagde trouwdag of bij de tips voor het huren van een limousine.

Fotoshoot vrijgezellenfeestje

Aan een bruiloft gaat nog wel eens een vrijgezellenfeestje vooraf. Een aardig idee is om zo'n vrijgezellenfeestje door een fotograaf vast te laten leggen middels een fotoshoot. Kijk eens bij het artikel met tips voor een fotoshoot voor meer informatie.

Trouwfoto op canvas

Een prachtige romantische foto van je trouwdag boven je bed. Wat wil je nog meer? Door de trouwfoto op linnen schilderijdoek te printen geef je jezelf een blijvende herinnering aan een mooie dag in je leven.

Trouwkaart en bedankkaartjes ontwerpen

Een trouwkaart kun je natuurlijk uitzoeken in een boek bij de drukker. Maar je kunt een trouwkaart ook zelf ontwerpen! In deze tijd van digitale fotografie is het voor veel mensen mogelijk om zelf een trouwkaart te ontwerpen. In de online fotografie cursus lees je een aantal tips voor het zelf ontwerpen van een trouwkaart of bedankkaartje.

Tags voor deze pagina: trouwfoto's, bruidsreportage, trouwreportage, bruidsfotografie, bruidsfotograaf, bruidsreportages, fotograaf huwelijk, huwelijksreportage, trouwreportages, trouwfotos, bruidsfoto, bruidsfoto's, huwelijksreportages, fotograaf bruidsreportage, fotografie huwelijk.


Meer over dit onderwerp

Foto in lichtbakFoto in lichtbak bestellen
Digiscopie en verrekijkerDigiscopie: verrekijker op uw camera - verrekijker adapter
Vakantiefoto tipsVakantie fotografie: handige tips voor vakantie foto's