Cursus fotografie
Cursus fotografie
Belichting
Flitser
Afdrukken foto
Fotobewerking
Foto pimpen en effecten
Foto opslag
Fotowedstrijd 10 tips
Landschap fotograferen
Stilleven en statief
Fotograaf
Digitale foto's
Opleiding fotograaf

Specialisaties
Kinderfotografie
Macrofotografie
Portretfotografie
Urban fotografie
Vogelfotografie
Straatfotografie
Productfotografie

Foto tips
Fotografie tips
Baby foto tips
Scherpe foto's
Groepsfoto maken
Ritme en regelmaat
Beeldvullend - uitsnede
Kleurrijke foto's
Foto vanuit vliegtuig
Vogels fotograferen
Vakantiefoto tips
Fototips zonsondergang
Detailfoto
Fotoshoot tips
Gratis e-book productfotografie
Insecten fotograferen

Bruidsfotografie
Bruidsfotograaf tips
Bruiloft tips
Bruidsreportage tips
Trouwauto huren

Materiaal
Camera lenzen
Filter op camera
Fotostudio apparatuur
Digiscopie en verrekijker
Externe flitser
Fotoprinters vergelijken

Software
Beheer van foto's
iPad app fotografie
Digitaal fotoalbum
Fotoprogramma vergelijken
Zwartwit met Photoshop

Fotografie artikelen
Fotografie overzicht
Sneeuw foto tips
Macro - spiegelreflex
Dynamische compositie
Tegenlicht tips
Evalueren van foto's
Tips fotowedstrijd
Highkey en lowkey
Dieptewerking
Het oog van de fotograaf
World Press Photo
Achtergrond productfoto's
Histogram informatie
Stilleven fotograferen

Foto producten
Foto op linnen / canvas
Fotoverzameling en fotoalbum
Fotoboek op fotopapier
Fotoboeken test

Verdieping
Kleur en kleurenleer

Foto tijdschriften
Foto tijdschriften
Zoom
Photo Digitaal
P/f Professionele Fotografie
Fotomagazine
Focus
Digifotopro
Chip Foto Video
Camera Magazine
Fotaal

Verder kijken
Foto's van cactussen
Foto forum
Fotograaf gezocht
Handboek digitale fotografie
Links over fotografie

Contact
Colofon
Artikel schrijven
Link aanvragen
 

Bruiloft tips

 

Bruiloft tips - locatie fotoreportage

 

Bruiloft tips foto locatie

 

Trouwreportage tips

Foto's: Karakteristiek fotografie

Foto locaties bruiloft

Tips voor bijzondere foto locaties voor uw bruidsreportage

Passende locatie

Natuurlijk willen jullie op een bijzondere locatie de bruidsreportage maken! Als eerste de tip: zoek een locatie die bij jullie past! Een locatie of omgeving waar je je op je gemak voelt, is een prachtige entourage voor je fotoreportage. En als je relaxed bent, sta je beter op de foto. Hieronder een lijst met bijzondere locaties voor mooie bruidsfotografie.

Enkele suggesties

Winkelend op de markt, luieren in een strandtent, devoot in de kerk, tussen de mensen op het station of bij de bushalte. Of wat te denken van een foto voor een viaduct met graffiti? Ook een museum is vaak erg geschikt, wellicht passend bij de interesse van de bruid of bruidegom. Of een oud gebouw met een bijzondere licht inval. 

Nog meer suggesties die je wellicht op een idee brengen: op de top van een gebouw, grand café, podium theater, fabriekshal, chic restaurant, op een (veer)boot/pont, heide, warenhuis, klooster, filmzaal.

Leuke ideetjes:

Wees actief

Ga met elkaar iets doen! Denk dan aan koffie drinken in een grand café. Een ijsje kopen. Bloemetje kopen op de markt. Kunst bekijken in een museum. Sokken kopen in een bijzonder warenhuis. Samen met de trein, bus, tram of metro! Pak de tandem, neem de watertaxi!

Dieren

Gebruik een dier! Neem de hond mee uit wandelen (als julie die hebben). Samen paard rijden over het strand of in de bossen. Let op: het moet bij jullie passen.

Hobby of beroep

Gebruik je hobby/beroep! Hiervan een prachtig voorbeeld. De bruidegom kan goed pianospelen, de bruid heeft een aantal schapen met lammetjes. In de wei met de schapen en lammetjes hebben ze een piano laten zetten. Prachtige reportage verzekerd!

Organisatorische tips:

Tijdsplanning fotoreportage

Vraag bij de fotograaf na hoeveel tijd hij/zij nodig denkt te hebben voor een reportage. Willen jullie een album met veel foto’s, dan moeten er ook meer foto’s gemaakt worden. Niet elke fotograaf heeft even veel tijd nodig. In de planning moet je hier goed rekening mee houden. Handig is het om de locatie voor de reportage aan te passen aan de locatie waar jullie gaan trouwen en/of een feest geven. Dit scheelt veel reistijd! Rijdt je in een oltimer of limousine, dan moet je extra reistijd rekenen!

Let op de details

Ik adviseer altijd om een “vrouwen oog” mee te nemen. Goede fotografen zien natuurlijk alles, maar vrouwen letten op elk detail. Scheve stropdassen enz. passen niet in het mooie plaatje.

Speciale momenten

Bespreek goed van te voren met de fotograaf van welke speciale momenten jullie een foto willen hebben. Ook zou het jammer zijn als je geen foto hebt waarop jullie staan met iemand die voor jullie heel belangrijk is.

Groepsfoto

Vergeet de groepsfoto niet in te plannen! En denk er aan: hoe meer mensen op de foto, des te meer tijd is er nodig om alle personen te schikken. Houd daar met het plannen van tijd rekening mee.

Bruidsfotograaf

De keuze van de bruidsfotograaf is ook erg belangrijk voor het laten slagen van de bruiloft. Daarom treft u op deze site een speciale pagina met tips voor de keuze van een bruidsfotograaf.

Deze tips zijn van Jo-Anne van der Lelij - Ceremoniemeesters van der Lelij

Trouwkaart en bedankkaartjes ontwerpen

Een trouwkaart kun je natuurlijk uitzoeken in een boek bij de drukker. Maar je kunt een trouwkaart ook zelf ontwerpen! In deze tijd van digitale fotografie is het voor veel mensen mogelijk om zelf een trouwkaart te ontwerpen. In de online fotografie cursus lees je een aantal tips voor het zelf ontwerpen van een trouwkaart of bedankkaartje.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk ook eens bij de fotoshoot tips op deze site. En kent u het artikel over portretfotografie al? In beide artikelen leest u handige tips voor het fotograferen van mensen. Kleine kinderen fotograferen leer je met de kinderfotografie tips.

Fotografie opleiding

Wil je echt de diepte in met foto tips zoals op deze site beschreven? Kijk dan eens of een fotografie opleiding iets voor je is. Je leert tijdens zo'n opleiding de instellingen van je camera grondig kennen. Daarnaast krijg je veel lessen over compositie, belichting, portretfotografie en allerlei andere specialismen. Het is natuurlijk wel afhankelijk van welke fotografie opleiding je kiest. Er zijn beknopte en hele uitgebreide opleidingen. Ook kun je kiezen voor voltijd of deeltijd, HBO of MBO.


Meer over dit onderwerp

Inleiding natuurfotografieNatuurfotografie: het leven van de natuurfotograaf
GPS4cam foto taggingGPS4cam foto tagging: plaatsbepaling foto met GPS
GroothoeklensGroothoeklens