Cursus fotografie
Cursus fotografie
Belichting
Flitser
Afdrukken foto
Fotobewerking
Foto pimpen en effecten
Foto opslag
Fotowedstrijd 10 tips
Landschap fotograferen
Stilleven en statief
Fotograaf
Digitale foto's
Opleiding fotograaf

Specialisaties
Kinderfotografie
Macrofotografie
Portretfotografie
Urban fotografie
Vogelfotografie
Straatfotografie
Productfotografie

Foto tips
Fotografie tips
Baby foto tips
Scherpe foto's
Groepsfoto maken
Ritme en regelmaat
Beeldvullend - uitsnede
Kleurrijke foto's
Foto vanuit vliegtuig
Vogels fotograferen
Vakantiefoto tips
Fototips zonsondergang
Detailfoto
Fotoshoot tips
Gratis e-book productfotografie
Insecten fotograferen

Bruidsfotografie
Bruidsfotograaf tips
Bruiloft tips
Bruidsreportage tips
Trouwauto huren

Materiaal
Camera lenzen
Filter op camera
Fotostudio apparatuur
Digiscopie en verrekijker
Externe flitser
Fotoprinters vergelijken

Software
Beheer van foto's
iPad app fotografie
Digitaal fotoalbum
Fotoprogramma vergelijken
Zwartwit met Photoshop

Fotografie artikelen
Fotografie overzicht
Sneeuw foto tips
Macro - spiegelreflex
Dynamische compositie
Tegenlicht tips
Evalueren van foto's
Tips fotowedstrijd
Highkey en lowkey
Dieptewerking
Het oog van de fotograaf
World Press Photo
Achtergrond productfoto's
Histogram informatie
Stilleven fotograferen

Foto producten
Foto op linnen / canvas
Fotoverzameling en fotoalbum
Fotoboek op fotopapier
Fotoboeken test

Verdieping
Kleur en kleurenleer

Foto tijdschriften
Foto tijdschriften
Zoom
Photo Digitaal
P/f Professionele Fotografie
Fotomagazine
Focus
Digifotopro
Chip Foto Video
Camera Magazine
Fotaal

Verder kijken
Foto's van cactussen
Foto forum
Fotograaf gezocht
Handboek digitale fotografie
Links over fotografie

Contact
Colofon
Artikel schrijven
Link aanvragen
 

Fotoboek echt fotopapier

 

Foto album layflat

Fotoalbum met de layflat techniek: de foto loopt mooi door naar de volgende bladzijde.

Kwaliteit fotoboeken

Fotoboek op echt fotopapier: kwaliteitsverschil met 'gewoon papier'.

Fotoboeken test

Fotoboeken populair

De afgelopen jaren is de populariteit van fotoboeken sterk gegroeid. Daardoor is ook de vraag naar fotoboeken gestegen. Natuurlijk heeft dit als gevolg dat er steeds meer aanbieders van fotoboeken zijn gekomen.

Zo zijn er inmiddels verschillende grote spelers op de markt en daarnaast nog tal van kleinere aanbieders die een graantje willen meepikken van deze ontwikkeling.

Meer printservices

Dat er meerdere spelers aanwezig zijn binnen de fotoboekenmarkt heeft als gevolg dat fotoboeken vaak zeer scherp geprijsd zijn. Tevens moeten fotoboekaanbieders zich steeds proberen te onderscheiden ten opzichte van concurrenten. Hierdoor worden vaak zeer snelle levertijden gegarandeerd en de verzending is vaak gratis.

Verschillen leveranciers

Om een goed beeld te krijgen van de verschillen tussen aanbieders van fotoboeken, heeft Nederlands bekendste fotomagazine Zoom.nl in oktober 2011 een fotoboekentest uitgevoerd. Hierbij werden 30 aanbieders van fotoboeken vergeleken op verschillende punten zoals.

Fotoboeken test

De aandachtspunten van de test waren: kwaliteit van foto’s, kwaliteit van het fotoboek, service, levertijd, mogelijkheden van de software, gebruiksvriendelijkheid van de software en op de prijs-/kwaliteitverhouding.

Men heeft per onderdeel punten toegekend aan de verschillende aanbieders en uiteindelijk een totaalscore berekend om zo de beste fotoboekaanbieder te bepalen.

Kwaliteit fotoalbum

Zo werd bij de kwaliteit van de foto’s gelet of foto’s waren belicht op fotopapier of op standaard papier zijn gedrukt. Bij de kwaliteit van het complete boek werd gelet op de binding, de kaft en de ligging van de fotoboeken.

In deze vergelijking werd ook de levertijd in acht genomen samen met de service die aanbieders geven, waaronder ook de reactie en reactietijd van de klantenservice.

Software

Wat betreft de software heeft men verschillende zaken bekeken. Zo is namelijk de gebruiksvriendelijkheid en het gebruikersgemak erg belangrijk. Een fotoboek maken moet gemakkelijk zijn voor iedereen. Tevens zijn de mogelijkheden die de software biedt van belang om zo ook de wat meer ervaren consument de kunnen bedienen.

Top-Fotoalbum

Uit deze test is gebleken dat Top-Fotoalbum als beste is getest en als winnaar is gekozen van de fotoboekentest 2011. Zo heeft deze relatief kleine speler, grote spelers zoals Hema, Albert Heijn en  Albelli achter zich gelaten.

Zo blijkt uit deze test dat Top-Fotoalbum zich onderscheidt door fotoboeken te ontwikkelen op écht fotopapier. Deze leverancier van fotoboeken levert het snelst, zorgt voor de hoogste kwaliteit en hanteert een uiterst scherpe prijs.

Fotoalbum deluxe glans

Door gebruik te maken van dergelijke testen waarin verschillende aanbieders met elkaar vergeleken worden, is het voor de consument ook makkelijker om een goede aanbieder te kiezen als men een fotoboek wil maken.

Digitaliseren van kunst en schilderijen 

Als je in het bezit bent van waardevolle voorwerpen zoals kunst, antiek, schilderijen of aquarellen, dan is het verstandig om deze objecten te digitaliseren. Wanneer er dan iets mee gebeurt of het kunstwerk wordt gestolen, dan heb je goed fotomateriaal van je waardevolle spullen. Lees alles over de mogelijkheden in het artikel over digitaliseren van kunst en schilderijen in de online cursus fotografie.

Sony

Op de volgende pagina staan enkele digitale camera's van Sony. Bij de camera's staat een korte beschrijving en een verwijzing naar een website om de betreffende camera te bestellen.
Je kunt op een vergelijkingssite vaak goed bekijken welke camera het beste bij jou persoonlijke voorkeuren past.

Canon

Op de volgende pagina staat een beknopt overzicht van Canon digitale camera's. Bij elke camera staat een korte beschrijving en een verwijzing naar een website om de betreffende camera te bestellen.
Als je een digitale camera online bestelt, heb je hem vaak de volgende dag al in huis. Je kunt dan meteen aan de slag met fotograferen.

Flip camera: snelle video camera

Filmen met een mini video camera is erg leuk. Zo'n minivideocamera ter grootte van een mobiele telefoon stop je in je broekzak of tas en als het moment daar is film je binnen enkele seconden. Handzaam, snel en makkelijk dat zijn belangrijke eigenschappen van de Flip video cameraBijnaam van deze film camera is 'tjoep camera' omdat het filmen zo lekker snel gaat.

Compactcamera of spiegelreflex?

Veel mensen die een digitale camera willen kopen, twijfelen over de vraag of het een spiegelreflexcamera moet worden of toch maar een compactcamera. Beide soorten camera's hebben hun voor- en nadelen. Lees alles over de beslispunten in het artikel compactcamera of spiegelreflexcamera?


Meer over dit onderwerp

Uitlenen voor publicatieUitlenen voor publicatie: let op de voorwaarden
BloggerBlogger via Picasa
Fotostudio apparatuurFotostudio apparatuur - wat heb ik nodig voor een fotostudio?