Natuurfotografie
Natuurfotografie cursus

Materiaal
Inleiding
Camera
Lenzen
Statief
Macro hulpstukken
Camera filter

Techniek
Macrofotografie
Scherpstellen
Telewerk
Gebruik scherptediepte

Disciplines
Landschap
Tips telewerk

Tips
Workshop of cursus

Verder kijken
Sites natuurfotografie
Vogelfotografie fotografen
 
Kamsalamander - natuurfotografie materiaal en uitrusting
Kamsalamander
Foto's: Rollin Verlinde - Vildaphoto
 

Materiaal

Uitrusting natuurfotograaf

Natuurfotografen zijn geneigd zeer veel belang te hechten aan materiaal. Altijd willen ze nog die ene lens, en moeten ze nog die ene speciale camera hebben. Maar zelfs voor fotografen die voor meer dan € 15.000  aan materiaal bezitten, blijft de langdurige zoektocht naar nog dat ene onderdeel voor de uitrusting compleet is.

Tweedehands fototoestel

Voor teveel natuurfotografen komt de vraag hoe ze mooiere beelden kunnen maken op de tweede plaats. Echter, een tweedehands basistoestel met een standaardlens, een statief en eventueel een tussenringetje voor een totaalbedrag van rond de € 250 kan beelden opleveren die op covers komen en wedstrijden winnen.

Veel is niet alles

Echte meesters in het vak hebben over het algemeen minder materiaal dan ambitieuze amateurs. Dat wil niet zeggen dat materiaal niet belangrijk is, integendeel! Beter en meer materiaal maakt meer dingen mogelijk. Ja kan meer onderwerpen aan en alles wordt iets eenvoudiger.

Vaardigheden fotograaf

De fotograaf is de spil van het gebeuren. Wie geen mooie beelden maakt, heeft dat niet aan een gebrek aan materiaal te wijten. Naast de prijs van het materiaal vinden velen ook het merk belangrijk, het is allemaal zeker niet onbelangrijk, maar het draait toch om de fotograaf.

Cursus fotografie

Wil je meer weten over fotografie, dan kun je de fotografie cursus doornemen. Je krijgt allerlei tips over thema's als belichting, compositie, gebruik van lenzen enzovoort. Daarnaast is er een speciale cursus natuurfotografie beschikbaar. In die cursus staan specifieke tips voor als je in de natuur wilt fotograferen.


Meer over dit onderwerp

E-mail 2 (in-line)E-mail met foto's met hulp van Picasa
Foto op canvas of houtFoto op canvas - hout - plexiglas - aluminium afdrukken
Foto bewerken grappigFoto bewerken grappig - 5 gratis tips foto Apps