Nieuwsbrief - 4 april 2011

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 

Beste quilters,

Allereerst een mededeling: op goede vrijdag 22 april 2011 is onze quiltwinkel gesloten. Zaterdag 23 april bent u weer van harte welkom!

In deze nieuwsbrief een aankondiging van een expositie van Elly en Geurt van Steenbeek. Daarnaast een tip voor een lijstenmakerij die een bezoekje waard is.

Verder treft u in deze nieuwsbrief de gebruikelijke gratis patronen en tips aan. We zien u graag in onze quiltwinkel!

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels

P.S.
Er zijn nog twee plaatsen vrij bij de workshop "De puntjes op de i" van Alie de Boer.

 

Expositie quilts en natuurfotografie
Expositie
Elly van Steenbeek en haar man Geurt exposeren hun werk: quilts en de natuur. De expositie "Kleur-rijk", natuur in textiel en beeld, is te bekijken van 2 april tot 29 april 2011.

Kijk voor meer informatie bij het nieuwsartikel over de expositie Kleur-rijk.

Lijstenmakerij Vermeer
Lijstenmakerij Vermeer
Onlangs heb ik een schilderij laten inlijsten en ik ben érg tevreden over het resultaat. Zoekt u een lijstenmakerij om uw schilderij te laten inlijsten of een wissellijst voor een foto? Kijk dan eens of lijstenmakerij Vermeer iets voor u kan betekenen. Deze lijstenmakerij heeft een uitgebreid assortiment schilderijlijsten, baklijsten en fotolijsten.

Gratis blok van de maand quilten patroon

Blok van de maand april
Het nieuwe blok van de maand heet "Drunkard’s Path Step Aside". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Tips EQ7

Electric Quilt 7 - tip van de dag 4
Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: 
"Weet u niet wat een gereedschap doet? Klik dan bij de bovenste werkbalk op de knop ‘Display Dynamic Help’. Elke keer als u met de cursor boven een knop staat verschijnt de uitleg over dit gereedschap (Engelstalig) op het scherm."
Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Alle informatie over EQ7 staat bij elkaar op de overzichtspagina EQ7.

Muis - gratis blok van de maand
Muis in de winkel

Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Huisdieren". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een muis.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2011 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.


En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Geschiedenis quilten

Quilt begrippen

Quilttermen

Quilt patronen

Quiltontwerp kiezen

EQ7 quilt software
Quiltsoftware EQ7