Tips voor het kopen van een geschikte handbagage koffer

Ga je binnenkort op vakantie of gewoon een weekendje weg? Dan is het handig om een goede handbagage koffer mee te nemen. Niet alleen scheelt het je een hoop ruimte, maar ben je ook een stuk sneller. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het even kan duren voordat je je koffer eindelijk hebt wanneer je bij de bagageband op het vliegveld staat te wachten. Heb jij nu nog geen handbagage koffer en loop je wel met het idee om er één te kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Omdat de keuze zo enorm is, hebben we een aantal handige tips voor je, waarmee het vinden van de geschikte handbagage koffer voor jouw trip een stuk eenvoudiger wordt. Doe er je voordeel mee dus!

Formaat en gewicht

Bij het kiezen van een handbagage koffer is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke regels van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Elke maatschappij heeft zijn eigen beperkingen wat betreft het formaat en het gewicht van de handbagage. Zorg ervoor dat je koffer binnen deze grenzen valt om problemen en extra kosten op de luchthaven te voorkomen. Ga je op vakantie met Easyjet, lees dan een goed de Easyjet handbagage regels door, zodat je weet al welke eisen je koffer moet voldoen. Het is namelijk zonde dat je straks een geschikte koffer hebt gevonden, maar deze blijkt net een paar centimeter te groot te zijn.

Materiaal en stevigheid

Voor de mensen die regelmatig vliegen, weten natuurlijk als geen ander hoeveel een koffer tijdens de reis te lijden heeft. Nu zal dit met een handbagagekoffer wel meevallen, aangezien deze niet het ‘ruim’ ingaat, maar is het alsnog belangrijk te kiezen voor een koffer gemaakt van duurzaam en stevig materiaal. Je wilt immers niet dat je koffer na een paar keer reizen al kapot gaat. Koffers gemaakt van hard plastic, polycarbonaat of aluminium zijn over het algemeen zeer stevig en beschermen je bagage goed tegen stoten en schokken. Als je echter op zoek bent naar een lichtgewicht koffer, kun je kiezen voor een koffer van nylon of polyester. Deze materialen zijn flexibeler, maar bieden nog steeds voldoende bescherming.

Wieltjes en handvatten

Gemak dient de mens, dat geldt dus ook voor onze koffer. Mobiel zijn op het vliegveld is dus ontzettend belangrijk, vooral als je tijdens het reizen lange afstanden moet afleggen. Kies daarom voor een koffer met soepele wieltjes en een stevig uittrekbaar handvat. Dit maakt het manoeuvreren door de drukte van de luchthaven veel gemakkelijker en bespaart je energie. Zorg er wel voor dat het handvat ook eenvoudig te gebruiken is om je koffer te tillen, voor wanneer je bijvoorbeeld snel naar de gate moet lopen, omdat je boarding time inmiddels bij aan het eind is.

Indeling van de koffer

Nu we de buitenkant van de koffer hebben gehad, is het tijd om kritisch te kijken naar de indeling van de koffer. Een koffer die ontzettend stijlvol en trendy is, is natuurlijk niets waard op het moment dat de binnenkant niet praktisch is ingedeeld. Het is vooral belangrijk goed te kijken naar eventuele opbergvakken, zodat je alle spullen netjes en veilig kunt opbergen. Zo zit je er niet op te wachten dat je de tandpasta bij de onderbroeken in moet doen. Stel dat er iets gebeurt, dan heb je alles onder de tandpasta of een andere vloeistof zitten. Kijk dus goed na de indeling van de koffer, zodat je op basis daarvan kunt bepalen of het wel of niet voldoet.

Veiligheid van je koffer

Het kan voorkomen dat je koffer om wat voor reden dan ook toch het ruim in moet. Het is dan wel zo fijn dat je tijdens een lange vlucht naar bijvoorbeeld Amerika je geen zorgen hoeft te maken dat iemand iets in je koffer kan stoppen. Kies daarom voor een koffer met een stevig slot of een TSA-slot. Een TSA-slot zorgt ervoor dat je bagage veilig kan worden gecontroleerd zonder dat het slot geforceerd hoeft te worden door beveiligingspersoneel. Dit is vooral handig als je naar de Verenigde Staten reist, waar de Transportation Security Administration (TSA) verantwoordelijk is voor de luchthavenbeveiliging.