Nieuwsbrief - 6 november 2012

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 

Beste quilters,

Deze week moet u even opletten, want we zijn zaterdag 10 november gesloten. Dan is het namelijk Quiltmarkt in Bennekom en daar staan we ook met een stand. Meer informatie over de quiltmarkt treft u aan in deze nieuwsbrief.

Verder staat er weer een fotoverslag van de Algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde online. Nog even nagenieten!

Daarnaast natuurlijk de gebruikelijke tips en gratis patronen. Veel plezier met deze nieuwsbrief en graag tot ziens in onze winkel in Ede.

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels

 

Quiltmarkt 2012
Quiltmarkt "Art & Amish"

Binnenkort is er weer een quiltmarkt in Bennekom. Hieronder alvast de informatie. Let op: onze winkel is op deze dag gesloten omdat wij op de quiltmarkt aanwezig zijn.

Quiltwinkels - lezing - demonstraties - expositie - workshops
Datum: Zaterdag 10 november 2012
Entree € 4,50
Tijd: 9.30 - 16.00 uur
Adres: "De Brink". Brinkstraat 39 Bennekom

Tentoonstelling 2012 - fotoverslag
Fotoverslag Algemene Tentoonstelling Quiltersgilde
De algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde is elk jaar weer een hoogtepunt. Traditiegetrouw plaatsen we een fotoverslag van deze tentoonstelling.

Gratis blok van de maand quilten patroon
Blok van de maand november
Het nieuwe blok van de maand heet "Geese and Butterflies". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het paper piecing patroon is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Tips EQ7


Electric Quilt 7 - tip van de dag 23
Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: "U kunt de knoppen ‘Copy’ en ‘Paste’ toevoegen in de bovenste werkbalk. Ze zijn heel handig als u werkt met lagen, ‘custom set’ quilts en applicatie tekeningen. Klik met de rechter muisknop op de ‘Project werkbalk’, klik op Add/Remove’ en zet een vinkje naast ‘Copy and Paste’ in de lijst..

Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Windhond gratis patroon
Windhond in de winkel
Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Huisdieren". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Windhond.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2012 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.

 
En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Quilt begrippen

Quilt patronen

EQ7 quilt software

Geschiedenis quilten

Quilttermen

Quiltontwerp kiezen

Quiltsoftware EQ7