Nieuwsbrief - 2 januari 2012

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 

Beste quilters,

Allereerst de beste wensen voor 2012! We hopen op een gezond en rustig nieuw jaar.

In deze nieuwsbrief de aankondiging van onze opruiming in de eerste week van januari. Daarnaast enkele workshops waar nog ruimte is. En natuurlijk de gebruikelijke gratis tips en patronen.

Ook in 2012: hartelijk welkom in onze quiltwinkel!

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels

 

Opruiming
Opruiming!
Vrijdag 6 en zaterdag 7 januari is het weer de jaarlijkse opruiming in onze winkel. Kom gezellig langs en profiteer van leuke kortingen!

Voor elke klant is er - zoals altijd bij onze opruiming - een gratis lapje uit de lappenmand. En heeft u ons mooie notitieblokje al gekregen?

Workshop handquilten in de ring
Workshop handquilten in de ring
Bij deze workshop leert u hoe u kunt quilten met behulp van een quiltring, een vingerhoed en een naaldentrekker. Dit kan met uw eigen werk gebeuren, maar u kunt ook een speciaal quiltje (whole cloth) tijdens de workshop beginnen. Kijk voor meer informatie op de pagina met workshops.

Workshop applicatie


Workshop applicatie
Binnenkort verzorgt Alie de Boer een workshop Applicatie. Deze workshop is in 2 dagdelen: 14 januari en 4 februari 2012. U leert appliceren op de klassieke manier. Er wordt begonnen met een eenvoudig patroon. De 2e les komen er meer mogelijkheden aan de orde. Kijk voor meer informatie op de pagina met workshops.

Gratis blok van de maand quilten patroon
Blok van de maand januari
Het nieuwe blok van de maand heet "Twee Nine patch sterren". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het paper piecing patroon is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Tips EQ7


Electric Quilt 7 - tip van de dag 13
Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: "U kunt bibliotheekblokken bewerken om er nieuwe blokken van te maken. U kunt naden van patchworkblokken toevoegen of verwijderen. U kunt stukjes van applicatieblokken toevoegen of verwijderen. U kunt zelfs blokken samen kopiëren en plakken.

Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Geschiedenis Patchwork & Quilten
Geschiedenis Quilten
Er is veel te doen op het gebied van patchwork en quilten. Maar wat betekenen die begrippen eigenlijk precies? En wat is het verschil tussen patchwork en quilten? Hoe en waar is het quilten ontstaan? Welke rol speelde het quilten in de sociale en economische geschiedenis? U leest het antwoord op al deze vragen op de pagina's over de geschiedenis van het quilten.

Husky gratis patroon
Husky in de winkel

Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Huisdieren". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Husky.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2012 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.


En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Quilt begrippen

Quilt patronen

EQ7 quilt software

Geschiedenis quilten

Quilttermen

Quiltontwerp kiezen

Quiltsoftware EQ7