Nieuwsbrief - 5 december 2011

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 

Beste quilters,

De donkere dagen vóór Kerst lijken er al weer aan te komen. Buiten is niet veel te beleven, maar binnen is het des te gezelliger. Prima tijd om lekker te quilten toch?

Het blok van de maand december 2011 is een foundation patroon. Door er aan de onderkant schuine lapjes overheen te zetten, maakt u er een leuke kaartenhanger van.

Verder nog aandacht voor een workshop applicatie en natuurlijk de gratis tips en patronen.

Let op!
De winkel is gesloten op D.V. 24 december en op vrijdag en zaterdag 30 en 31 december 2011. U bent weer van harte welkom op 6 januari 2012.

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels

 

Workshop applicatie


Workshop applicatie
Binnenkort verzorgt Alie de Boer een workshop Applicatie. Deze workshop is in 2 dagdelen: 14 januari en 4 februari 2012. U leert appliceren op de klassieke manier. Er wordt begonnen met een eenvoudig patroon. De 2e les komen er meer mogelijkheden aan de orde. Kijk voor meer informatie op de pagina met workshops.

Gratis blok van de maand quilten patroon
Blok van de maand december
Het nieuwe blok van de maand heet "Wenskaarten kerstster". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het paper piecing patroon is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Tips EQ7


Electric Quilt 7 - tip van de dag 12
Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: "Gebruik ‘My Library’ (mijn bibliotheek) om de verzameling van uw favoriete blokken, stoffen, layouts, borduursels en foto’s te organiseren. Op deze manier heeft u eenvoudig toegang tot uw voorkeur vanuit allerlei projecten."

Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Quilt projecten
Quilt projecten - diversen
Kijk ook eens op onze pagina met quilt projecten en diverse artikelen. Met o.a. een leuk patroon van een hart en een patroon van een kubuspuzzel.

Goudvis gratis patroon
Goudvis in de winkel

Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Huisdieren". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Goudvis.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2011 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.


En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Quilt begrippen

Quilt patronen

EQ7 quilt software

Geschiedenis quilten

Quilttermen

Quiltontwerp kiezen

Quiltsoftware EQ7