Menu

EQ8
Electric Quilt 8 software
EQ8
EQ8 upgrade
 
Quiltsoftware
Quiltsoftware overzicht
 
EQ7
Aanbiedingen
EQ7 software overzicht
EQ7
Handleiding EQ7
Vragen over EQ7
EQ7 voor Mac
Systeem eisen
Algemeen en werktafel
Enquete EQ6 / EQ7
Meer info
 
Verschillen EQ6 / EQ7
Werkbalken, bibliotheken, schetsboek
Printen, blok werktafel
Afbeeldingen
 
EQ7 tip van de dag
EQ7 tips 1 - 10
EQ7 tips 11 - 20
EQ7 tips 21 - 30
EQ7 tips 31 - 40
EQ7 tips 41 - 50
 
Toebehoren
Printables
EQ Printables Inkjet Fabric Sheets
Printables Self Adhesive Template Sheets
Foundation Sheets
 
Interviews
Geta Grama - deel 1
Geta Grama - deel 2
 
 
 
EQ8 - Electric Quilt 8 bestellen - EQ8 software

Electric Quilt 8 - EQ8 (PC / MAC)

De nieuwe Electric Quilt 8 software is beschikbaar!

Toelichting

Het EQ8 pakket bevat een software download licensie. Met deze licensie kunt u EQ8 downloaden en installeren op uw PC. Tijdens dit proces kunt u kiezen voor PC of Mac. Er wordt een duidelijke instructie meegeleverd.

Prijs

EQ8 kost € 249,=
Deze prijs is inclusief invoerrechten, verzendkosten en BTW.

Bestellen

U kunt Electric Quilt 8 via de volgende link bestellen: EQ8 bestellen
De software wordt vanaf eind oktober geleverd.

Meer informatie

Electric Quilt 8 is geschikt voor zowel beginners als voor de gevorderde ontwerper. Het pakket bevat:

 • 6.700 vrij te gebruiken patronen (geen copy right)
 • 6.200 gescande quiltstoffen
 • Traditionele en moderne ontwerpen
 • Mogelijkheden om patronen te tekenen
 • Foto bewerking software
 • Online help video’s en online lessen (Engelstalig)
 • Een handleiding als PDF
 • Een Quick Start Gids voor installatie en de eerste stappen in het programma.
 • En nog veel meer!

Met EQ8 wordt het ontwerpen van een quilt eenvoudig

Deze versie van de Electric Quilt software is vernieuwd om zo sneller te leren ontwerpen en meer complete designs te maken. EQ8 heeft een vriendelijke, nieuwe uitstraling met duidelijke knoppen en menu's. Het is de meest logische versie tot nu toe, software met stappen die je begrijpt.

Laat je creativiteit z’n gang gaan

Ontwerp je quilt op werkelijke grootte. Voeg borders, bies en zelfs het quiltpatroon toe! Als je klaar bent om te gaan naaien kun je de patronen printen, maar ook de schatting van de benodigde stofhoeveelheid.

Slim, eenvoudig, verfijnd ….. en verbeterd

Deze versie is opnieuw ontworpen voor sneller leren en meer compleet ontwerpen. De nieuwe gebruikers vriendelijke weergave bevat duidelijke knoppen, zodat de software logischer is in gebruik.

Electric Quilt 8 is de meest geavanceerde en uitgebreide software op het terrein van quiltdesign en quiltblokken. Voor zowel de professionele ontwerper als voor de hobby-quilter heeft EQ8 alle juiste gereedschappen en mogelijkheden.

Bekijk je quilt zoals hij wordt, nog voordat je stof gaat snijden

Ontwerp je quilt in elke afmeting! Begin met een lay-out uit de bibliotheek, of kies een vooraf ontworpen Quick Quilt project als directe inspiratie. Ook als je de quilt vanaf het begin zelf wilt ontwerpen heb je met EQ8 de volledige controle over het proces!

Kies een lay-out stijl - van traditioneel tot modern of zelfs een volledig aangepast ontwerp. Pas de instellingen van de lay-out aan om de quilt precies zo te ontwerpen zoals jij dat wilt.

Teken patronen van blokken in alle maten en stijlen

EQ8 heeft de volledige ontwerpmogelijkheden voor patchwork blokken, applicatie blokken en zelfs blokken die een combinatie zijn van deze twee! U kunt uw blok vanaf een leeg vlak ontwerpen, de ingebouwde rasters gebruiken of een foto of schets overtrekken.

De Block Library bevat meer dan 6.700 blokken die klaar voor gebruik zijn. Gebruik deze kant en klare blokken zoals ze zijn, of bewerk ze om zo je eigen persoonlijke stijl toe te voegen.

Importeer je eigen stoffen om je quilt nog realistischer weer te geven

Importeer je persoonlijke stofvoorraad, voordat je de schaar in de stof zet. Zo verspil je geen stof en gebruik je je eigen collectie. Scan de stof of neem er een foto van en importeer het JPG-bestand dan in EQ8. Gebruik vervolgens het schaal- en snij-gereedschap om ervoor te zorgen dat de stof zo accuraat mogelijk in de software getoond wordt. Of voeg eenvoudig stoffen van internet aan uw stofcollectie in EQ8 toe! Download stofafbeeldingen van een website en importeer deze dan in EQ8. 

Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Download dan telkens nieuwe stofbibliotheken van ElectricQuilt.com. Deze downloads bevatten de meest actuele stoffen. Je kunt ze direct installeren in de EQ8 Fabric Library, ze zijn direct klaar voor gebruik.

Bereken de stofhoeveelheid, maar laat EQ8 al het werk doen

Je krijgt een berekening van de stofhoeveelheid voor je quilt, inclusief borders en naadtoeslag! Je kiest de juiste stofbreedte om de meest nauwkeurige berekening te krijgen. Ook Fat Quarters zijn geen probleem. Als je wijzigingen aanbrengt in je quilt, wordt de stofhoeveelheid automatisch doorberekend. Hier hoef je geen rekenwonder voor te zijn!

Je kunt het patroon afdrukken inclusief de stofnaam en code en de hoeveelheid stof.

Print de patronen en begin met naaien! 

Print de patronen voor de blokken in je quilt. EQ gebruikt de maten die je voor de blokken hebt gekozen en voegt de naadtoeslag toe, indien nodig. Je kunt kiezen voor het afdrukken van sjablonen, foundation/paperpiecing patronen, tabellen voor snelle snijmethodes en afbeeldingen van je blokken en quilts.

Exporteer afbeeldingen om te printen, voor op internet en Facebook 

Zet je je quiltontwerp in een tijdschrift? EQ8 exporteert hoge resolutie beelden perfect voor publicaties in tijdschriften en boeken. 

Je kunt ook exporteren in web resolutie om op je blog, website of sociale media te plaatsen. Koppel je Facebook-account aan EQ8, zodat je eenvoudig afbeeldingen van je ontwerpen kunt delen met je vrienden en volgers.

Systeemeisen

 • PC: Windows 10, Windows 8.1 or Windows 7 met Service Pack 1.
 • Mac: macOS High Sierra (10.13), Sierra (10.12), El Capitan (10.11), Yosemite (10.10).
 • Internet toegang noodzakelijk voor downloaden, activeren en deactiveren, periodieke validation en toegang tot online hulp en lessen.
 • Harde schijf ruimte: Er is 850 MB harde schijfruimte nodig. Tijdens de installatie is nog wat meer schijfruimte nodig voor tijdelijke installatiebestanden. 
 • Scherm resolutie: 1280 x 1024 of groter is aanbevolen. Het minimum van 1024 x 768 is vereist.

Bestellen

U kunt Electric Quilt 8 via de volgende link bestellen: EQ8 bestellen

Review Heleen Pinkster

Ik heb EQ8 al in een vroeg stadium, onder strikte geheimhouding, mogen testen voor de Electric Quilt Company. En o wat was het moeilijk om niet mijn mond voorbij te praten.

Eerst was het erg wennen aan de nieuwe lay-out van de software. Maar hoe vaker ik er mee werk, hoe meer ik merk dat er hele logische veranderingen zijn doorgevoerd. Zo is de hele schermweergave veel meer gebaseerd op afbeeldingen. De knoppen en tabbladen zijn nu eenvoudiger te begrijpen, omdat er veel gebruik gemaakt wordt van picto’s. Ook zijn er leuke opties toegevoegd, zoals het kunnen exporteren van afbeeldingen naar facebook. Geen moeilijke weg er naartoe, gewoon een knop en aanmelden op facebook.

Naast de werktafel staan standaard tips vermeld, om het werken met deze tools beter te begrijpen. Hoewel het in het Engels is, is deze optie wel handig. Niet meer moeilijk zoeken want het staat al direct klaar. Wil je al die tekst niet zien, dan is deze optie eenvoudig weg te klikken (en ook weer terug te halen).

Hierdoor is de breedte van de werktafel wel beperkt. Heeft u een breed beeldscherm, dan zult u hier weinig van merken. Op een meer vierkant beeldscherm zal hierdoor het werkveld kleiner zijn, wat ik wel een nadeel vind. Aan de andere kant wordt het overzicht van de te gebruiken stoffen en patronen er overzichtelijker van.

De werkbalken zijn daardoor, voor zover ik nu kan zien, niet meer aan te passen aan eigen wensen. Bij EQ7 waren deze te verplaatsen en uit te breiden. Nu zijn alle mogelijkheden direct allemaal zichtbaar.

Er zijn nieuwe handigheidjes toegevoegd. Zo kun je met één klik op de knop alle geselecteerde stoffen uit de stoffenbibliotheek in je schetsboek zetten. Bij EQ7 moest je daar toetsen op het toetsenbord voor gebruiken.

Door het anders plaatsen van opties en knoppen, zijn mogelijkheden die in EQ7 ook al aanwezig waren in EQ8 nu beter zichtbaar voor gebruik.

Waar ik bij een nieuwe versie vooral in geïnteresseerd was is de opties voor hexagons. Ik kan zo niet direct zien of deze optie in EQ7 ook al aanwezig was, maar het lijkt mij nu eenvoudiger om hiermee je eigen hexagons te ontwerpen en ook in een quilt te plaatsen. Een interessante optie die ik zeker verder ga uitdiepen.

Mijn eerste indruk van EQ8 is positief. Even wennen maar er zijn weer leuke opties bij gekomen.

Schermvoorbeeld