Quiltvakantie - Frankrijk

Overzicht

Vorige reis

Volgende reis

 

In Zuidwest Frankrijk staat een 14e eeuws landhuis waar patchwork-liefhebbers zich onder leiding van een bekend docente in kleine groepen bekwamen in de belangrijkste technieken.

Deze vakantie is in Zuidwest Frankrijk, in een typisch Frans landhuis uit de veertiende eeuw. Het is gelegen in de buurt van Cordes-sur-Ciel.

Deze vakantie is een unieke gelegenheid om uw vaardigheid in quilten en patchwork te verdiepen. Als u van patchwork houdt, dan is dit echt een aanrader. Het is een 8 dagen durende vakantie waarin u instructies krijgt van Cathie Carriere. Zij kan u veel leren over verschillende technieken en stijlen. Ook kan zij u bruikbare tips geven over de keuze van het ontwerp en de kleur. Er zijn twee verschillende soorten vakanties: in de ene wordt de patchwork uitsluitend met de hand gemaakt. In de andere gebeurt dit machinaal. Deze cursussen zijn geschikt voor gemotiveerde beginners of voor mensen die al wel wat ervaring hebben. Deze cursus is er vooral op gericht om u te leren hoe u een traditionele patchwork quilt kunt maken. Elke cursus is voor minimaal vier mensen en maximaal acht. Dit is zo bepaald, omdat de cursusleider zo iedereen genoeg persoonlijke aandacht kan geven. Deze cursus is uniek, omdat u hier nieuwe technieken ontdekt die door professionals gebruikt worden. Er zijn gelegenheden om de Franse markt, een stoffenwinkel of iets dergelijks te bezoeken. Hieronder volgt een korte beschrijving van de week:

  • 1e dag. Dit is de dag van aankomst. U wordt opgehaald op het vliegveld of het station. Onderweg naar het landhuis maakt u kennis met de prachtige omgeving. Tijdens de avondmaaltijd krijgt u volop de gelegenheid om kennis te maken met de andere cursisten.

  • 2e dag. Na een heerlijk ontbijt zal deze dag de omgeving verkent worden. We gaan naar een Franse markt. In de middag wordt een bezoek gebracht aan de beroemde 'Bastide town' van Cordes-sur-Ciel. Ook wordt de studio van Cathie Carriere bezocht.

  • 3e tot 7e dag. Deze dagen zijn de workshops. Elke dag krijgt u bovendien een lekker ontbijt en een heerlijke lunch. Ook is er gelegenheid om te zwemmen in het zwembad.

  • 8e dag. U wordt weer naar het vliegveld of het station gebracht.

Website: http://www.studiofrance.co.uk/

"Patchwork courses: An 8-day holiday for all people in the art of hand-stitching & machine patchwork. Cathie Carriere teaches a wide range of designs ensuring you learn new styles, but also you will discover techinques used by the professionals to really improve your creativity. Classes are in a 14th century Chateau with its beautiful formal gardens. Where possible classes are outside. With small groups Cathie can ensure you always have excellent quality tuition & each student creates & takes home a range of small pieces and an increased level of enjoyment and knowledge in patchwork."