Quiltvakantie - Nederland

Overzicht

Vorige reis

Volgende reis

 

Ook in Limburg kunt u terecht om in een ontspannen omgeving zich te bekwamen in het patchwork. Een geheel verzorgd arrangement "aan het eind van de wereld".

Deze quiltcursus is in Slenaken. Dit is het groenste dorp van de provincie Limburg.

Tijdens de wintermaanden, als de herberg gesloten is, is het mogelijk om verschillende mogelijkheden om cursussen te volgen in 'Home at the end of the world'. Er wordt ook een geheel verzorgd arrangement van vier nachten en drie cursusdagen aangeboden, waarbij er veel aandacht besteedt wordt aan patchwork en quilten. Alle beginselen van patchworken en quilten komen uitgebreid aan de orde. De technieken en verschillende mogelijkheden worden uitgelegd. Er kan namelijk erg veel gevarieerd worden in wat u wilt maken. Vroeger werden er vooral dekens gemaakt en was quilten vooral gericht op het nut. Tegenwoordig wordt er veel voor de sier gequilt en worden echt allerlei soorten dingen gemaakt, zoals ovenwanten of een kruikenzak. Tijdens deze cursus krijgt u ook de gelegenheid om zelf wat te ontwerpen en te maken. Voor de kosten van deze cursus kunt u hier klikken. Het is ook mogelijk om cursussen te volgen op verschillende dagdelen, zonder overnachting erbij. Deze cursussen bestaan uit 4 dagdelen die verspreid zijn over enkele maanden.

Website: http://www.homeattheendoftheworld.nl/homec.htm

"Op deze prachtige plek, te midden van de natuur en centraal gelegen in de cultuurrijke Euregio kunt u op verschillende manieren verpozen en voor korte of langere tijd verblijf houden. Een gedeelte van ons huis hebben wij onlangs bestemd voor wandelaars en reizigers, zodat iedereen met ons mee kan genieten van de sfeer en de rust op deze locatie. "