Quiltvakantie - Frankrijk

Overzicht

Vorige reis

Volgende reis

 

Twee Nederlandse dames organiseren leerzame reizen naar Zuid-Frankrijk waarbij diverse handwerken aan de orde komen, waaronder traditionele en moderne patchwork- en quilttechnieken maar ook ontwerpen, stofverven, stoffen bewerken en wolvilten.

Deze textielvakantie is in Zuid-Frankrijk in de omgeving van Nîmes.

Ook dit jaar organiseert Ineke Poort- Van Eijk samen met Petra van de Heuvel weer Textielvakanties. Zij dragen traditionele en moderne patchwork- en quilttechnieken aan. Daarnaast besteden zij aandacht aan ontwerpen, stofverven, stoffen bewerken en wolvilten. De vakantiecursus is voor beginners en gevorderden. Er wordt individueel lesgegeven. Elke morgen wordt gezamenlijk ontbeten en geluncht in La Source. Hier is ook het atelier. Om 10 uur beginnen de lessen. De middagpauze is van 13 tot 16 uur. Om 13.30 uur wordt de lunch geserveerd. Het atelier is weer open van 16 tot 19 uur. U kunt natuurlijk ook gaan wandelen, of lekker luieren, wat u maar wilt. Het is niet verplicht om aan activiteiten deel te nemen. Informatie over de bereikbaarheid, de kosten en de inschrijving zijn te vinden op de website die hieronder genoemd is.

Website: http://home.planet.nl/%7Epoort462/vakantie_workshop_frankrijk.html

"Wij werken in een sfeervol atelier, of buiten in de tuin van een voormalig posthuis. U verblijft in Chambres d' Hôtes in het dorp Combas. De cursussen zijn van woensdag 24 mei t/m vrijdag 2 juni en van woensdag 6 september t/m vrijdag 15 september 2006. De eerste en de laatste dag zijn gereserveerd voor aankomst en vertrek. La Source (de bron) is het oude posthuis van het dorp Combas, een historisch pand, waarin zich enkele gastenkamers bevinden. Daarnaast is de eetzaal, de zitkamer met open haard en het atelier. Op loopafstand zijn in het dorp de overige sfeervolle Chambres d'hôtes."