Quiltsoftware en quiltboeken

Het ontwerpen van een quilt per computer heeft de laatste tijd een grote vlucht genomen. Wanneer u nog geen kennis gemaakt hebt met de mogelijkheden op dit gebied, bieden we veel! Hoe goed een ontwerpprogramma ook is, echte inspiratie doet u op wanneer u voorbeelden van anderen kunt bekijken. In de handboeken voor EQ5 zijn deze in ruime mate voor handen.
Het combineren van verschillende nuttige producten leidt tot voordeel. We combineerden dat wat u toch nodig hebt om actief aan het werk te gaan tot speciale computer-quiltpakketten die heel voordelig geprijst zijn. Een mooi ontwerp maken per computer is een compliment waard. Hulpmiddelen om deze ontwerpen dan over te zetten op de stof zijn zeker een voorwaarde om uw ontwerpen echt tot hun recht te laten komen. De zogenaamde Printables helpen u daarbij
Een intensieve ontmoeting met computer-ontwerpen smaakt altijd naar meer. In de rubriek 'Meer inspiratie' hebben we boeken en CD-Roms verzameld die u aan het werk houden! Een oneindige wereld gaat voor u open. Onze vaste docente, Heleen Pinkster, heeft een mooie verzameling quilt- en patchwork-patronen samen gebracht in een tweetal boeken. Deze boeken bevatten de blokken van de maand die in 2004 en 2005 in een workshop gemaakt zijn.