Veelgestelde vragen over EQ6

Over de upgradevragen over electric quilt 6

Ik heb op dit moment niet het juiste computersysteem, maar over enkele maanden krijgen we Windows XP. Kan ik de upgrade nu kopen en later installeren?
Ja, u kan EQ6 nu kopen en pas installeren als u uw nieuwe computer heeft ontvangen.Als ik EQ6 installeer, is het dan mogelijk om op dezelfde computer zowel EQ5 als EQ6 te gebruiken en onderhouden?
Ja. EQ5 werkt onafhankelijk van EQ6, en u kan ze beide op dezelfde computer gebruiken.

Als ik de EQ6 upgrade bestel, krijg ik dan ook nog de Engelstalige EQ6 handleiding?
Ja. De EQ6 Upgrade is identiek aan de EQ6. Het enige verschil is dat voor de CD van de EQ6 Upgrade ook EQ5 moet zijn geïnstalleerd op dezelfde computer als op welke u EQ6 wilt installeren.

Ik heb nog steeds EQ 4.1. Kan ik dan nu nog upgraden naar EQ5 of kan ik alleen nog maar naar EQ6 upgraden?
Indien u bent geregistreerd als EQ4.0 or EQ4.1 gebruiker, kan u voor zowel EQ5 alsook voor EQ6 upgraden voor een speciale prijs.

Ik heb EQ1, EQ2, of EQ3, kan ik de EQ6 Upgrade installeren of een korting krijgen?
Nee. Het spijt ons maar uw software is 10-15 jaar oud. U kunt moet de EQ6 software in zijn geheel installeren voor de volle prijs.

Kan ik zonder kosten of verplichting de EQ5 paletten gebruiken in EQ6? Zijn er in de toekomst paletten van de maand?
Ja. Het is mogelijk om snel en gemakkelijk uw EQ5 paletten te importeren naar EQ6. En er zijn inderdaad ook nieuwe gratis projecten te downloaden en ook enkele gratis ontwerpen staan er aan te komen.

Wat gebeurt er met mijn EQ5 projecten als ik ze open in EQ6?
Als u een EQ5 file opent in EQ6, dan zal het desbetreffende bestand niet gewijzigd worden en het kan ook weer gewoon in EQ5 worden gebruikt. U hebt dan echter ook een kopie van het bestand in EQ6 waar u mee kan werken en die u ook kunt opslaan in EQ6 zodat het een EQ6 file wordt.
U heeft dan gewoon 2 bestanden: het originele PJ5 bestand en het nieuwe PJ6 bestand.

Zijn alle andere EQ Company software, zoals BlockBase, Dear Jane en ook de Classic Applique blokken met EQ6 te gebruiken?
Ja.

Als ik per ongeluk de EQ6 upgrade gekocht hebt, maar ik kan het niet installeren omdat ik geen EQ5 heb, kan ik het dan terugsturen?
Nee. De EQ6 upgrade kan niet worden teruggestuurd.

Over de systeemeisen

Ik heb geen Windows XP, werkt EQ6 op mijn computer?
Nee, EQ6 werkt alleen op Windows XP of nieuwere systemen.

Werkt EQ6 ook op een Macintosh computer?
Er zijn al veel mensen die EQ6 op hun Mac computer hebben geinstalleerd. De meesten van hen gebruiken Virtual PC -- XP. We hebben het zelf niet getest omdat we geen Mac computers hebben. Er is een Yahoo groep, EQonMacs die voornamelijk bestaat uit mensen die EQ5 of EQ6 op een Apple Mac gebruiken. Hoe dan ook, er zijn vergelijkbare systeemeisen als Windows XP nodig.
Gloria Hansen, mede-auteur van de boekenserie  "Free Stuff on the Internet" is een Mac gebruiker en ze schrijft: "Je kan elk quiltprogramma prima gebruiken middels Virtual PC als je tenminste een wat nieuwere Mac hebt, zoals een iMac of een Macintosh met een 603 180 MHz processor of beter."

Ik heb geen internet toegang, ben ik toch in staat om EQ6 te installeren?
Nee. Helaas, maar een internetverbinding is noodzakelijk. Is het programma eenmaal geinstalleerd, geactiveerd en geregistreerd, dan is de internetverbinding niet langer nodig.

Ik heb vaak dat ik met de computer wil werken terwijl ik geen internetverbinding heb. Kan dit met EQ6?
Ja. Een internetverbinding is alleen noodzakelijk voor de installatie, activering en registratie. Is EQ6 eenmaal geïnstalleerd dan is een verbinding met internet niet meer noodzakelijk.

Over de activering

Als EQ6 slechts 4 activeringen heeft, kost het dan telkens een activering als ik het programma wil her-installeren?
Als EQ6 eenmaal op een computer is geïnstalleerd, dan staat her-installatie op de betreffende computer los van een activering, totdat u uw schijf grondig wijzigt, als u bijvoorbeeld een nieuwe harde schijf erin zet. Dit betekent kortom dat u in normale omstandigheden deze software onbeperkt kunt installeren en herinstalleren op dezelfde computer.

Als je software aanschaft, mag dit dan op slechts één computer worden geinstalleerd? Dus als je bijvoorbeeld een PC en een laptop hebt, zijn twee afzonderlijk aangeschafte en geregistreerde copies noodzakelijk om legaal te zijn. Geldt dat ook voor EQ?
Wij staan verscheidene installatie mogelijkheden toe. We zijn ons ervan bewust dat u een laptop kunt hebben en een gewone pc, misschien op uw werk en thuis en dat u op allemaal EQ6 wilt installeren. Dit is niet in strijd met de wet van copyright, als u maar wel de enige bent die gebruikt maakt van deze EQ6 software. Maar er zijn slechts vier activeringen mogelijk. Dus als u een nieuwe computer heeft gekocht en u heeft alle vier de activeringen gebuikt, dan is het niet mogelijk deze nogmaals te installeren.

Ik geef lessen en demonstraties. In hoeverre heb ik te maken met activerings- beperkingen?
We hebben een plan voor het voorzien van CD's aan hen die lesgeven aan klassen. Docenten hoeven niet hun eigen CD te gebruiken om de software te installeren op de computers van de leerlingen. Neem contact met ons op en geef ons de gegevens over uw cursus met de datum en tijd, en wij helpen u verder.

Op de site van Electric Quilt is een uitgebreid overzicht met allerlei technische vragen over Electric Quilt.

Terug naar de pagina over Electric Quilt 6