Quilt projecten

Diverse artikelen rond patchwork en quilten

Hieronder een opsomming van allerlei leuke projecten en artikelen over quilten en patchwork.

 
Kubuspuzzel patroon Kubuspuzzel
Een tijdje geleden heb ik een kubuspuzzel gemaakt en die ligt nu in onze winkel. Veel klanten vroegen daarna naar het patroon. Eindelijk ben ik er aan toe gekomen om e.e.a. klaar te maken. U kunt de werkbeschrijving en het patroon nu gratis downloaden.
 
Theezakjespapier bestellen

Theezakjespapier
Theezakjespapier
kan gebruikt worden om patronen mee over te tekenen voor patchwork.

 
Vakantie Amish Amerika Vakantie Amish Amerika
Laura Strating van Laura's Quiltatelier in Amersfoort organiseert regelmatig Quiltvakanties naar de Amish. In dit artikel leest u achtergrondinformatie over de Amish en de reizen naar Amerika.
 
Creazy heart patroon Leuk patroon van een hart
Onlangs kregen wij van een van onze leveranciers een leuk gratis patroon van een hart. Ik heb er sinds die tijd al verschillende gemaakt. Dit leuke hart deel ik graag met anderen.

Het is mogelijk om er een stofpakket van te bestellen.
 
borduurpakket Escher Borduurpakket Esher
Bezoekers van onze winkel zien hem meteen hangen: een reusachtig langwerpig borduurpakket. Wat mag dat zijn?
 
Pot met goud patroon Pot met goud in de winkel
De quilt "Pot met goud" is af! De voortgang en afronding van dit project ziet u op de pagina "Pot met goud".
 
Quilt meubel Quilt meubel
Onlangs was ik op de Open European Quilt Championships 2010 in Veldhoven. Daar waren natuurlijk prachtige quilts te zien. Ook de standhouders waren de moeite waard. Eén ervan maakte handige opbergkasten voor patchwork en quilten.
 

Quilts Amish

Amish quiltwinkel Amerika
Onlangs reisde de journaliste Inger Bout met enkele vakgenoten naar Amerika om een mediareis te maken. Tijdens deze reis maakte ze voor ons drie reportages over quilten.

Het eerste verhaal gaat over een bezoek aan een Amish quiltwinkel. Geniet van deze unieke reportage met prachtige foto's!

 

Stropdassenquilt

Stropdassenquilt
Onlangs was ik op de Open European Quilt Championships 2010 in Veldhoven. Eén van de quilts was een stropdassenquilts met een leuke verrassing!

 

Joel Dewberry

Interview Joel Dewberry
Joel Dewberry is een stofontwerper uit Amerika. Lees het interessante interview met hem. Dit artikel is deze keer beschikbaar gesteld door Rhinetex, een fijne groothandel in quiltartikelen waar we veel zaken mee doen.
 

Bernina Aurora 440 EQ

Nieuwe naaimachine
Al jaren gebruik ik met veel plezier m'n Pfaff naaimachine. Vooral het boventransport vind ik prettig werken. Maar ik hoor ook regelmatig goede geluiden over de Bernina Aurora 440. Als klanten mij advies vragen, kan ik alleen m'n ervaringen met de Pfaff vertellen. Al een tijdje keek ik dus met een schuin oog naar deze prachtige naaimachine...

 
Feest!

Enkele foto's van de open dagen: 12,5 jarig jubileum
We hebben op 15 en 16 november open dagen gehouden in het kader van het 12,5 jarig jubileum van onze winkel. Een kleine terugblik met enkele foto's.