Nieuwsbrief - 3 oktober 2013

Terug naar het nieuwsoverzicht.

Beste quilters,

We zijn dit jaar niet naar de algemente tentoonstelling geweest met onze winkel omdat we zijn uitgeloot. We waren zelfs niet in de gelegenheid om de tentoonstelling in Alkmaar te bezoeken. Dit jaar dus geen fotoverslag. Heeft u zelf een mooie foto die u wilt delen? Plaats hem op onze Facebook-pagina.

In deze nieuwsbrief weer een aankondiging van een quiltrondvaart op de Vecht. Hanneke Kwakkenbos van Quiltatelier Vlijtig Liesje organiseert dit succesvolle evenement elk voor- en najaar.

Verder natuurlijk de gebruikelijke tips en gratis patronen.

Tot ziens in onze winkel! 

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels
 

Gratis blok van de maand quilten patroon
Blok van de maand oktober
Het nieuwe blok van de maand heet "3x3=9 driehoeken". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het paper piecing patroon is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Quiltrondvaart
Quiltrondvaart op de Vecht

Quiltatelier Vlijtig Liesje organiseert begin november weer een gezellige quiltrondvaart op de Vecht.

Electric Quilt 7
Een handig quilt-programma: EQ7
Droomt u er altijd al van om zelf quilts te ontwerpen op de computer? Dat kan met het prachtige programma Electric Quilt 7. Alle informatie hierover leest u op de pagina's over EQ7.

Tips EQ7
Electric Quilt 7 - tip van de dag 34

Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: "U kunt de liniaalpositie langs de quilt-werktafel instellen zodat ze elke keer op de door u gekozen manier starten. Ga naar QUILT > Quilt Worktable Options > View Settings (quilt> werktafel opties > bekijk instellingen)

Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Luipaard gratis patroon
Luipaard in de winkel
Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Afrika". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Luipaard.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2013 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.

 
En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Wilma Karels op Facebook

Quilt patronen

EQ7 quilt software

Geschiedenis quilten

Wilma Karels op Facebook

Quiltontwerp kiezen

Quiltsoftware EQ7