Nieuwsbrief - 2 september 2013

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 

Beste quilters,

In deze nieuwsbrief de aankondiging van de Algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde. Dat is altijd weer een prachtig en inspirerend begin van het nieuwe quiltseizoen!

Daarnaast krijgt u in deze nieuwsbrief de gebruikelijke tips en gratis patronen om inspiratie op te doen voor nieuwe quilts.

Tot ziens in onze winkel! 

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels
 

Gratis blok van de maand quilten patroon
Blok van de maand september
Het nieuwe blok van de maand heet "Ringenspel". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het paper piecing patroon is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Algemene Tentoonstelling Quiltersgilde
Algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde

Al voor de 30e keer organiseert het Quiltersgilde haar Algemene Tentoonstelling. Dit jaar is weer gekozen voor de Grote Kerk in Alkmaar. Wij zijn dit jaar uitgeloot en zullen dus niet op de tentoonstelling met een kraam aanwezig zijn. Hoe dan ook, de Algemene Tentoonstelling is altijd een bezoek waard! Kijk bij het artikel over de tentoonstelling voor de details.

Kijk ook eens bij de fotoverslagen van de voorgaande jaren.

Tips EQ7
Electric Quilt 7 - tip van de dag 33

Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: "Om een border in een oogwenk in uw quilt te plaatsen gebruikt u de [Set Auto Borders] knop."

Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Mariboe gratis patroon
Mariboe in de winkel
Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Afrika". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Mariboe.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2013 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.

 
En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Wilma Karels op Facebook

Quilt patronen

EQ7 quilt software

Geschiedenis quilten

Wilma Karels op Facebook

Quiltontwerp kiezen

Quiltsoftware EQ7