Nieuwsbrief - 6 mei 2013

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 

Beste quilters,

Alle nieuwsbrieflezers hartelijk bedankt voor de felicitaties en kaarten voor de geboorte van onze Emmy!

Wie van plan was een herdenkingsquilt te maken voor de troonswisseling, heeft geluk: in deze nieuwsbrief een patroon met een aantal verwerkingsvoorbeelden.

Verder de gebruikelijke tips en gratis patronen.

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels

PS.
We krijgen berichten van klanten dat er vorige week een SPAM-mail is verstuurd (afzender 'ABN-AMRO') waarin vermeld wordt dat wilmakarels.nl een bedrag van zo'n 1.600,= af gaat boeken van 'uw ABN-AMRO-rekening'. Dit is een automatisch aangemaakt SPAM-bericht waarin populaire websites worden genoemd om het zo echt mogelijk te laten lijken. Heeft u zo'n mail ontvangen, dan kunt u die gewoon verwijderen.

Gratis blok van de maand quilten patroon
Blok van de maand mei
Het nieuwe blok van de maand heet "Willem Alexanders King's Crown". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het paper piecing patroon is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Quilts van Ootje's Get
Boek Quilts van Ootje's Gôet
Onlangs is er een nieuw boek met quilts verschenen: Een prachtig boek naar aanleiding van een unieke expositie van 50 Quilts uit antieke klederdracht.

Borduurpakketten
Herhaling: Borduurpakketten gratis downloaden
We hebben jarenlang borduurpakketten ontworpen en via onze website en winkel verkocht. Daar zijn we sinds enige tijd mee gestopt.

We hebben besloten om de patronen van de borduurpakketten gratis op onze site beschikbaar te stellen. U treft nu dus bij elk borduurpakket een downloadknop aan. Daarmee kan een PDF-kit gedownload worden met het complete telpatroon, een beschrijving van het garen en een handleiding.

Tips EQ7
Electric Quilt 7 - tip van de dag 29

Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: "Link andere EQ software met 'Auto Add"

Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Leeuw gratis patroon
Leeuw in de winkel
Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Afrika". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Leeuw.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2013 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.

 
En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Wilma Karels op Facebook

Quilt patronen

EQ7 quilt software

Geschiedenis quilten

Wilma Karels op Facebook

Quiltontwerp kiezen

Quiltsoftware EQ7