Nieuwsbrief - 3 september 2012

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 

 

Beste quilters,

Het gewone leven gaat weer beginnen nu de meeste mensen weer terug zijn van hun vakantie. We werken toe naar de deelname aan de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde in Deventer.  

In deze nieuwsbrief ook de vermelding van een expositie in Putten en een quiltrondvaart over de Vecht. Daarnaast natuurlijk de gebruikelijke tips en gratis patronen.

Veel plezier met deze nieuwsbrief en graag tot ziens in onze winkel in Ede of op de Tentoonstelling in Deventer!

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels

 

Expositie Putten
Expositie in Putten

Van 8 september tot en met 6 oktober 2012 is er een expositie in Putten. Veluwse quilt(st)ers en quiltgroepen van de Quiltkelder laten prachtig recent vervaardigd werk zien. Veel quilt(st)ers zijn geïnspireerd door Natuur & Landschap. Naast het "vrije werk" ook quilts in uiteenlopende technieken.

Quiltrondvaart
Quiltrondvaart over de Vecht

Onze collega quiltwinkelier Hanneke Kwakkenbos van Quiltatelier Vlijtig Liesje mailde ons dat er binnenkort weer een quiltrondvaart over de Vecht wordt georganiseerd. Kijk bij het artikel over de quiltrondvaart voor meer informatie.

http://www.wilmakarels.nl/nieuws.php?nieuwsID=296&vstart=0
AlgemeneTentoonstelling Quiltersgilde 2012

Al voor de 29 ste keer organiseert het Quiltersgilde haar Algemene Tentoonstelling. Dit jaar in de prachtige Grote of Lebuïnuskerk te Deventer.

We hopen met een kraam aanwezig te zijn op maandag 10 t/m woensdag 12 september. We ontmoeten u graag! Ook dit jaar krijgt elke klant een leuke attentie! Kijk voor meer informatie bij het artikel over de Algemene Tentoonstelling.

Gratis blok van de maand quilten patroon
Blok van de maand augustus
Het nieuwe blok van de maand heet "Magic triangles". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het paper piecing patroon is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Tips EQ7


Electric Quilt 7 - tip van de dag 21
Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: "Wordt creatief en verander een bestaande foto in een compleet nieuwe afbeelding. De resultaten zijn verbazingwekkend. U zult waarschijnlijk uren spelen met deze mogelijkheden."

Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Maanvis gratis patroon
Maanvis in de winkel
Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Huisdieren". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Maanvis.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2012 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.

 
En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Quilt begrippen

Quilt patronen

EQ7 quilt software

Geschiedenis quilten

Quilttermen

Quiltontwerp kiezen

Quiltsoftware EQ7