Nieuwsbrief - 2 april 2012

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 

Beste quilters,

Het voorjaar is weer aangebroken! We hebben al enkele heerlijke dagen gehad en het kan nu alleen nog maar mooier worden. Heerlijk weer om met een quilt in het zonnetje te zitten!

In deze nieuwsbrief een bericht over het Handwerkfestijn. Daarnaast de gebruikelijke tips en gratis patronen.

Let op! Goede Vrijdag 6 april 2012 is onze winkel gesloten!

Veel plezier met deze nieuwsbrief en graag tot ziens in onze winkel!

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels

 

Handwerkfestijn 2012
Handwerkfestijn 2012
Marja Leijtens-Smit Roeters organiseert in september voor de 6e keer het Handwerkfestijn.

Gratis blok van de maand quilten patroon
Blok van de maand april
Het nieuwe blok van de maand heet "Quarter Whirling Star". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het paper piecing patroon is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Tips EQ7


Electric Quilt 7 - tip van de dag 16
Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: "U kunt de EQ7 help documenten in beeld laten terwijl u in de programma werkt. Klik op ‘Help > Contents’ om eerst de hulpdocumenten te openen. Gebruik dan de minimaliseer knop in de rechter bovenhoek om het naar de werkbalk te sturen en gebruik de werkbalk om hem opnieuw te openen."

Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Teckel gratis patroon
Teckel in de winkel

Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Huisdieren". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Teckel.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2012 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.


En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Quilt begrippen

Quilt patronen

EQ7 quilt software

Geschiedenis quilten

Quilttermen

Quiltontwerp kiezen

Quiltsoftware EQ7