Nieuwsbrief - 6 februari 2012

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 

Beste quilters,

De sneeuw bedekt alles met een witte deken. Het vriest buiten en binnen is het heerlijk. Quiltweer!

Februari is een korte maand en dus hebben we ook een korte nieuwsbrief. Maar ook deze keer weer de gebruikelijke tips en gratis patronen. Verder is er binnenkort weer een Quilt rondvaart op de Vecht.

Veel plezier met deze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels

 

Quiltrondvaart op de Vecht
Quilt rondvaart op de Vecht
Wegens groot succes in het afgelopen seizoen, organiseert Quiltatelier Vlijtig Liesje uit Oud-Maarsseveen een nieuwe Quilt-rondvaart op de Vecht. Een uniek dagje uit, een quiltbee op het water. Geniet van een vaartocht over de prachtige rivier en de 17e eeuwse buitenplaatsen

Gratis blok van de maand quilten patroon
Blok van de maand februari
Het nieuwe blok van de maand heet "Quarter-Eight pointed Star". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het paper piecing patroon is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Tips EQ7


Electric Quilt 7 - tip van de dag 14Vlindertjes
Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: Maak een ‘Andy Warhol’ quilt met de nieuwste mogelijkheden van de ‘foto’ werktafel. Voorbeeld:

Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Jong Siamees katje gratis patroon
Jong Siamees katje in de winkel

Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Huisdieren". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Jong Siamees katje.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2012 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.


En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Quilt begrippen

Quilt patronen

EQ7 quilt software

Geschiedenis quilten

Quilttermen

Quiltontwerp kiezen

Quiltsoftware EQ7