Nieuwsbrief - 3 oktober 2011

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 

Beste quilters,

Het was een druk weekje tijdens de algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde. Het was gezellig en het is altijd leuk om zoveel klanten en nieuwsbrieflezers te ontmoeten. In deze nieuwsbrief een fotoverslag.

Verder is er nog plaats bij een leuke workshop van Alie de Boer. Ook wijzen we u graag op de website van Heleen Pinkster. Samen met de gebruikelijke tips en patronen dus weer genoeg interessante vulling van de nieuwsbrief.

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels

 

Workshop sterren met mallen van Marti Michell


Workshop Sterren met mallen van Marti Michell
Op 29 oktober 2011 verzorgt Alie de Boer een workshop "Sterren met mallen van Marti Michell". Ontdek hoe handig de mallen van Marti Michell zijn. U maakt deze sterren, maar met deze mallen kunt u ook heel andere blokken maken. Bij deze workshop is nog plaats.

Gratis blok van de maand quilten patroon
Blok van de maand oktober
Het nieuwe blok van de maand heet "Pine or arrow". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het paper piecing patroon is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Tentoonstelling Quiltersgilde 2011
Fotoverslag Algemene tentoonstelling Quiltersgilde
We hebben een uitgebreid fotoverslag van de algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde 2011 op onze site geplaatst. Kijk en geniet nog wat na!

Tips EQ7


Electric Quilt 7 - tip van de dag 10
Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: "‘‘Custom Set’ (aangepaste setting) is eenvoudiger geworden nu u in EQ7 de blokken kunt slepen en laten vallen vanuit het schetsboek op de quilt."

Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Gratis paper piecing patronen
Veel gratis paper piecing patronen op de site van Heleen Pinkster
Heleen Pinkster maakt elke maand een blok van de maand voor onze winkel en een gratis patroon voor onze website. Maar wist u dat Heleen zelf ook een site heeft met heel veel gratis paper piecing patronen? Neem maar eens een kijkje op www.heleenpinkster.nl. U kunt op de site van Heleen ook hele leuke kaarten in de vorm van een patroon bestellen.

Hamster gratis patroon
Hamster in de winkel

Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Huisdieren". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Hamster.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2011 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.


En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Quilt begrippen

Quilt patronen

EQ7 quilt software

Geschiedenis quilten

Quilttermen

Quiltontwerp kiezen

Quiltsoftware EQ7