Nieuwsbrief - 5 september 2011

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 

Beste quilters,

Het schoolleven is weer begonnen en de winkel is weer open. We zijn ook druk bezig met de voorbereidingen voor de Algemene Tentoonstelling in Leiden.

In deze nieuwsbrief twee nieuwe blokken van de maand. Het gratis patroon van augustus had u nog tegoed.

Verder een fotoverslag van onze vakantie in Duitsland. En dan natuurlijk nog de gebruikelijke tip voor het gebruik van Electric Quilt 7.

Tot ziens in onze winkel of op de Algemene Tentoonstelling!

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels

 

Gratis blok van de maand quilten patroon


Blok van de maand augustus
Het blok van de maand augustus hadden we nog niet aangekondigd i.v.m. de vakantie. Daarom alsnog: het blok heet "Three Double Drunkards Path".

Gratis blok van de maand quilten patroon
Blok van de maand september
Het nieuwe blok van de maand heet "Strip Star". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Gezin Karels zomer 2011
Vakantie fotoverslag
We waren dit jaar weer op vakantie in Duitsland. Dit keer op twee verschillende locaties. Bekijk hier het fotoverslag van de vakantie 2011.

Tentoonstelling Quiltersgilde 2011
Algemene tentoonstelling Quiltersgilde
We hopen ook aanwezig te zijn tijdens de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde 2011: 12, 13 en 14 september 2011 in de Pieterskerk in Leiden.

Attentie!
Kom ook gezellig langs bij onze kraam. In verband met het 10 jarig bestaan van onze winkel krijgt iedere klant een leuke attentie!

Tips EQ7


Electric Quilt 7 - tip van de dag 9
Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: "‘Rotary cutting’ (snijden met rolmes) is een waarde bij benadering. Als u de snijtabel zo precies mogelijk wilt hebben, print deze dan uit met een raster in een geschikt veelvoud van het blok. Voor een Ohio Star, of een ander 9-patch blok, print u het blok in een veelfoud van 3, 6, 9 of 12 inch."

Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Postduif gratis patroon
Postduif in de winkel

Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Huisdieren". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Postduif.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2011 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.


En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Quilt begrippen

Quilt patronen

EQ7 quilt software

Geschiedenis quilten

Quilttermen

Quiltontwerp kiezen

Quiltsoftware EQ7