Nieuwsbrief - 2 mei 2011

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 

Beste quilters,

In deze nieuwsbrief weer twee aankondigingen van exposities: De Europese quilt kampioenschappen in Veldhoven en de quiltmanifestatie in kasteel Cannenburgh.

In de loop van deze maand bestaat onze quiltwinkel 10 jaar! U krijgt daarover halverwege de maand een aparte nieuwsbrief.

Verder een leuke workshop waar nog plaats vrij is. En dan natuurlijk de gratis tips en patronen. Tot ziens in onze winkel!

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels

 

Expositie quilts kasteel Cannenburgh
Expositie Cannenburgh
Voor de vierde keer wordt in Kasteel Cannenburch in Vaassen een grote quiltmanifestatie georganiseerd.

Tentoonstelling quilten
Open Europese Quilt Kampioenschappen 2011
Van 5 tot en met 8 mei 2011 wordt in Veldhoven weer de Open Europese Quilt Kampioenschappen 2011 georganiseerd.

Workshop tas patchwork
Workshop tas Shangri la
Alie de Boer verzorgt binnenkort een workshop "Shangri la". Tijdens deze workshop maakt u een leuke tas. Er is nog plaats! Kijk voor meer informatie op de pagina met workshops.

Gratis blok van de maand quilten patroon

Blok van de maand mei
Het nieuwe blok van de maand heet "Half Maltese Cross". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Tips EQ7

Electric Quilt 7 - tip van de dag 5
Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: 
"Om een nieuwe quilt te beginnen klikt u op WORKTABLE > Work on Quilt . Klik daarna op Quilt > New Quilt en kies een stijl."
Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Moederdagtip! Alle informatie over EQ7 op de overzichtspagina EQ7.

Cavia - gratis blok van de maand
Cavia in de winkel

Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Huisdieren". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een cavia.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2011 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.


En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Geschiedenis quilten

Quilt begrippen

Quilttermen

Quilt patronen

Quiltontwerp kiezen

EQ7 quilt software
Quiltsoftware EQ7