Nieuwsbrief - 7 maart 2011

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 

Beste quilters,

Februari is altijd extra snel voorbij. En gelukkig maar, want dan wordt het sneller voorjaar!

In deze nieuwsbrief alvast de aankondiging van een interessante workshop: De puntjes op de i. Alie de Boer heeft erg veel ervaring, dus dat belooft een zinvolle ochtend te worden.

Verder deze keer twee berichtjes van buitenaf. Een collega quiltwinkelier organiseert binnenkort weer een Quiltrondvaart. En een bericht over een leuke cadeauwinkel vlak bij ons in de buurt.

En verder natuurlijk de gebruikelijke gratis tips en patronen.

Veel plezier met deze nieuwsbrief en graag tot ziens in onze winkel!

Wilma Karels

 

Workshop puntjes op de i
Workshop "De puntjes op de i"
Alie de Boer verzorgt op 16 april 2011 een workshop waarbij vragen en problemen rond patchwork en quilten opgelost kunnen worden. Bijvoorbeeld: Hoe maak je ook alweer een rand in verstek? Wat voor soort rand zet je langs je quilt? Hoe werk je een quilt mooi af? Hoe krijg je je quilt mooi strak? Wat voor quiltpatroon kan ik gebruiken? En nog veel meer...

Kijk voor meer informatie op de pagina met workshops.

Quiltrondvaart 19 maart
Quiltrondvaart
Wegens groot succes in 2010, organiseert Quiltatelier Vlijtig Liesje uit Oud-Maarsseveen een nieuwe Quiltrondvaart op de Vecht.

Een uniek dagje uit, een quiltbee op het water. Genieten van een vaartocht over de prachtige rivier de Vecht met de 17e eeuwe buitenplaatsen. Wellict iets voor u?

Gratis blok van de maand quilten patroon

Blok van de maand maart
Het nieuwe blok van de maand heet "Alabama Variation". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Tips EQ7

Electric Quilt 7 - tip van de dag 2
Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: 
"De werktafel voor afbeeldingen is nieuw in EQ7. Verander de kleur en de maat van een afbeelding, knip de afbeelding bij en corrigeer de kleur in enkele minuten."
Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Alle informatie over EQ7 staat bij elkaar op de overzichtspagina EQ7.

Op zoek naar een speciaal cadeau?

Kubus & Co: voor een speciaal cadeau
Op zoek naar een speciaal cadeau? KUBUS&CO verkoopt originele cadeaus, sieraden, kunst en design. Ook voor workshops sieraden of tassen maken, vilten en kinderpartijtjes kunt u bij KUBUS&CO terecht.

Kanarie - gratis blok van de maand
Kanarie in de winkel

Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Huisdieren". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Kanarie.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2011 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.


En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Geschiedenis quilten

Quilt begrippen

Quilttermen

Quilt patronen

Quiltontwerp kiezen

EQ7 quilt software
Quiltsoftware EQ7