Nieuwsbrief - 4 oktober 2010

Terug naar het nieuwsoverzicht.


Beste quilters,

De algemene tentoontstelling van het quiltersgilde was weer erg geslaagd en bijzonder gezellig! Het is elke keer weer leuk om zoveel quilters uit het hele land te ontmoeten. Prettig ook om allerlei nieuwsbrief-lezers in levende lijve te zien! In een van de volgende nieuwsbrieven hopen we de gebruikelijke fotoreportage te plaatsen.

Deze keer geen EQ6-tip maar het tweede deel van het interview met ontwerpster Geta Grama. Heleen Pinkster is overigens al heel ver gevorderd met  het vertaalwerk voor de handleiding EQ7. We hopen, als alles volgens planning verloopt, u in de volgende nieuwsbrief meer te kunnen vertellen over een prachtig handboek met lessen in de gebruikelijke wire-o ringband!

Op 6 november is onze winkel gesloten omdat ik dan op de quiltmarkt in Bennekom sta met een kraam.

Veel plezier met deze nieuwsbrief en graag tot ziens in onze winkel!

Wilma Karels

 

Geta Grama

Interview Geta Grama - deel 2
Geta Grama is een gepassioneerd quiltster uit Roemenië. In de nieuwsbrief van augustus stond deel 1 van een interview met haar. In deze nieuwsbrief deel 2 van het interview met Geta Grama.

Log cabin workshop
Workshop Log Cabin traditioneel
Op 4 december 2010 verzorgt Heleen Pinkster een workshop log cabin. U leert de basis van log cabin op de traditonele manier. Het is een techniek op de naaimachine. Ook andere soorten log cabinblokken worden behandeld. Kijk voor meer informatie op de pagina met workshops.

Gratis blok van de maand quilten patroon
Blok van de maand oktober
Het nieuwe blok van de maand heet "Rainbow Leafs". Klik op de afbeelding om er heen te gaan. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ6 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ6 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ6 en EQ7 gebruikers!

Tijdschrift quilten: quilt en zo
Quiltrondvaart
Door Quilt-atelier Vlijtig Liesje uit Oud-Maarsseveen wordt, in samenwerking met Quilthuis Lieselotje uit Hoorn, een vaartocht over de prachtige rivier De Vecht vanuit Maarssen georganiseerd.

Quiltmarkt Bennekom

Quiltmarkt Bennekom
Er is op 6 november 2010 een quiltmarkt in Bennekom. Ik hoop daar ook te staan met een kraam. Om die reden is de winkel die dag gesloten.

Dit zijn de details: locatie ‘De Brink’, Brinkstraat 39 in Bennekom. Entree € 3,50. Tijd: 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn winkels, lezingen, demo’s, workshops en er is een loterij en een expositie. Meer info: 0317 – 61 57 95. Hartelijk welkom!

Walrus - gratis blok van de maand
Walrus in de winkel

Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in het water". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Walrus.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2010 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.