Nieuwsbrief - 1 februari 2010

Terug naar het nieuwsoverzicht.


Beste quilters,

De belangstelling voor onze opruiming was geweldig! We hebben twee drukke dagen achter de rug. Gelukkig werd ik vakkundig bijgestaan door Johanna de Jong uit Noordeloos.

In deze nieuwsbrief aandacht voor een workshop naaimachinequilten die binnenkort door Tineke Bijsterbosch verzorgd wordt. Er is ook nog plaats op de workshop vlechtwerk die Heleen Pinkster geeft. Neem eens een kijkje of het iets voor u is.

Veel plezier met deze nieuwsbrief en graag tot ziens in onze winkel!

Wilma Karels

 

Workshop quilten op de naaimachine
Workshop quilten op de naaimachine - vervolg
Tineke Bijsterbosch verzorgt binnenkort een workshop quilten op de naaimachine voor gevorderden. Er wordt van uit gegaan dat u al kunt meanderen met de naaimachine.

Bij deze workshop is nog plaats. Kijk voor meer informatie over de workshop.

Electric Quilt tips
Electric Quilt - tip van de dag 20
Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 6. Deze maand is aan de beurt: 
"Maak het uitrol-menu actief met een klein zwart driehoekje..."

Ga naar de pagina met EQ6 tips om de tip als PDF te downloaden.

Vlechtwerk workshop


Workshop vlechtwerk
Heleen Pinkster verzorgt binnenkort een workshop vlechtwerk. In deze workshop leert u met de "(fusible) bias tape maker" te werken. De stroken stof die u hiermee maakt worden verwerkt in een vlechtwerk.

Bij deze workshop is nog plaats. Kijk voor meer informatie over de workshop.

gratis blok van de maand februari quilten patroon
Blok van de maand Februari
Het nieuwe blok van de maand blijft ook deze keer in wintersfeer: "Snowball". Klik op de afbeelding om er heen te gaan. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ6 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ6 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen.

 

Quiltontwerp kiezen

Quiltontwerp kiezen
Het is u wellicht niet zo opgevallen, maar het onderdeel Quiltontwerp kiezen op onze site telt inmiddels al meer dan 700 voorbeelden van quilts! U kunt er op uw gemakje doorheen bladeren om inspiratie op te doen voor een nieuwe quilt. Het is ook mogelijk om op kleur of op patroon te sorteren. Neem eens een kijkje bij deze 700 quilts.

Misschien aardig om uw mede-quilters eens op te wijzen?

Orka - gratis blok van de maand
Orka in de winkel

Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in het water". In februari krijgt u daarom het patroon van een Orka.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2010 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.