Nieuwsbrief - 2 december 2009

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 

 

 

 

 


Beste quilters,

Deze keer is er aardig wat te melden. We kregen de nieuwe nummers van Quilt & Zo al weer binnen. In deze nieuwsbrief een korte aankondiging. Verder is er binnenkort een gratis inloop workshop voor het programma EQ6. En natuurlijk de gratis tip voor dat programma. We merken dat het gebruik van EQ6 behoorlijk toeneemt. Steeds meer mensen krijgen het ontwerpen achter de PC in de vingers.

In deze nieuwsbrief ook het patroon en de werkbeschrijving van de kubuspuzzel waar veel mensen om gevraagd hebben. En tenslotte is er nog ruimte op een vervolgcursus patchwork & quilten.

Veel plezier met deze nieuwsbrief en graag tot ziens in onze winkel!

Wilma Karels

 

Electric Quilt workshop
Gratis workshop Electric Quilt 6
Zoals bekend zijn we al jarenlang officiële dealer van Electric Quilt software. We verzorgen om die reden bij elke nieuwe versie een Nederlandstalige handleiding. En we ondersteunen de gebruikers van EQ6 bij het gebruik van het programma. Een onderdeel daarvan zijn de gratis inloop workshops over EQ6. Binnenkort is er weer een!

Kijk voor meer informatie over de workshop.

Electric Quilt tips
Electric Quilt - tip van de dag 18
Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 6. Deze maand is aan de beurt: 
"U kunt altijd direct de maat van uw quilt zien, omdat deze staat afgebeeld in de rechter onderhoek van uw beeldscherm.."

Ga naar de pagina met EQ6 tips om de tip als PDF te downloaden.

Quilt en Zo - tijdschrift quilten

QUILT & ZO nummer 2
Het eerste nummer van Quilt & Zo is met enthousiasme ontvangen in de quilterswereld. Het tweede nummer van dit tijdschrift over Patchwork en Quilten is inmiddels beschikbaar.

Het tijdschrift is in onze winkel te koop en u kunt natuurlijk ook een abonnement nemen.

gratis blok van de maand december quilten patroon
Blok van de maand december
Het nieuwe blok van de maand is deze keer heel toepasselijk: "Log Cabin off center". Klik op de afbeelding om er heen te gaan. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ6 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ6 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen.

 

Gratis patroon kubuspuzzel

Kubuspuzzel
Een tijdje geleden heb ik een kubuspuzzel gemaakt en die ligt nu in onze winkel. Veel klanten vroegen daarna naar het patroon. Eindelijk ben ik er aan toe gekomen om e.e.a. klaar te maken. U kunt de werkbeschrijving en het patroon nu gratis downloaden.

Vervolgcursus patchwork en quilten

Cursus vervolg op de basiscursus
In februari start er een cursus die een vervolg is op de basiscursus. Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij deze cursus. Heeft u belangstelling, kijk dan op de pagina met cursussen.

Struisvogel - gratis blok van de maand
Struisvogel in de winkel

Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de dierentuin". In december krijgt u daarom het patroon van een Struisvogel.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2009 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.