Nieuwsbrief - 2 november 2009

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 

 

 

 

 


Beste quilters,

De herfst is nu écht in volle gang. Een prachtig gezicht in onze straat, met al die Amerikaanse eiken. Heleen is blijkbaar door de herfst geinspireerd, want we hebben deze maand een leuk gratis patroon met paddenstoelen.

Dit jaar stonden we niet met een kraam op de algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde. We waren uitgeloot. Reden genoeg om eens rustig op de tentoonstelling rond te kijken en een uitgebreid fotoverslag te maken. U treft het aan in deze nieuwsbrief.

Verder nog een aankondiging van een workshop en natuurlijk de gratis patronen en Electic Quilt tips.

Veel plezier met deze nieuwsbrief en graag tot ziens in onze winkel!

Wilma Karels

 

Workshop log cabin met Marti Mitchell liniaal
Workshop log cabin met Marti Mitchell liniaal
Tijdens deze workshop leert u de log cabin techniek met de Marti Mitchell log cabin liniaal. Een methode waarbij naaien op een ondergrond niet meer nodig is. Er zijn nog enkele plaatsen!

Kijk voor meer informatie over de workshop.

Electric Quilt tips
Electric Quilt - tip van de dag 17
Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 6. Deze maand is aan de beurt: 
"Als u foto’s importeert om in een vierkant blok te gebruiken, maak dan de foto eerst vierkant  voordat u deze importeert."

Cadeau-tip
Op de pagina van EQ6 is onder de bestelknop een link geplaatst waarmee u iemand kunt tippen dat EQ6 op uw verlanglijstje staat. Wellicht handig met de cadeau-maand in het vooruitzicht?

Tentoonstelling quiltersgilde 2009

Fotoverslag tentoonstelling
Dit jaar stond de Algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde in het teken van "Flora en fauna van strand en zee". Klik op de afbeelding om naar een uitgebreid fotoverslag te gaan.

gratis blok van de maand november quilten patroon
Blok van de maand november
Het nieuwe blok van de maand is deze keer heel toepasselijk: "Op een grote paddenstoel". Klik op de afbeelding om er heen te gaan of ga naar de pagina met blokken van de maand. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ6 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ6 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen.

 

Kangaroe - gratis blok van de maand
Kangaroe in de winkel

Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de dierentuin". In november krijgt u daarom het patroon van een Kangaroe.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2009 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.