Nieuwsbrief - 7 september 2009

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 


Beste quilters,

In deze nieuwsbrief de aankondiging van een nieuw tijdschrift over quilten. Verder een leuke workshop waar nog enkele plaatsen vrij zijn. En natuurlijk de gratis blokken en tips.

Veel plezier met deze nieuwsbrief en graag tot ziens in onze winkel!

Wilma Karels

 

Workshop kinderquiltje
Workshop kinderquilt
Maak een leuke kinderquilt met een snelle naaimachine-techniek tijdens een workshop in onze winkel. Er is nog plaats bij deze workshop.
Electric Quilt tip van de dag
Electric Quilt tip van de dag - 16
Bij het opstarten van het quilt ontwerp programma Electric Quilt verschijnt er elke keer een "tip van de dag". Deze tip is in het Engels en daarom niet voor iedereen even toegankelijk. Vandaar dat we een serie op onze website hebben: EQ6 tip van de dag. Elke maand verzorgt Heleen Pinkster de vertaling en uitwerking met voorbeelden. Hier leest u de tips voor Electric Quilt of klik op de afbeelding om er heen te gaan.

Deze maand: " Als u op F8 op uw toetsenbord drukt, verschijnt het EQ6 Project schetsboek. Deze bevat al uw quilts, blokken, stoffen kleuren borduursels en garen." 

Tijdschrift quilten - quilt & zo

Tijdschrift Quilten - Quilt en Zo
Goed nieuws voor enthousiaste quilters: Er is een prachtig nieuw tijdschrift over quilten verschenen! Het eerste nummer heb ik toegestuurd gekregen en ik moet zeggen: het overtreft alle verwachtingen!

Lees in het nieuwsartikel meer over Quilt & Zo, het nieuwe tijdschrift voor Patchwork en Quilten.

gratis blok van de maand september quilten patroon
Blok van de maand september
Het nieuwe blok van de maand is deze keer "Windmill Roses". Klik op de afbeelding om er heen te gaan of ga naar de pagina met blokken van de maand. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ6 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ6 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen.

 

Pelikaan - gratis blok van de maand
Pelikaan in de winkel

Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de dierentuin". In september krijgt u daarom het patroon van een Pelikaan.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2009 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.


Nog twee herinneringen voor september:

Tentoonstelling Quiltersgilde 2009
Algemene tentoonstelling Quiltersgilde
De 26e Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde wordt gehouden in de Grote Kerk in Alkmaar van 25 t/m 30 september 2009. Het thema zal zijn: 'Flora en fauna van strand en zee'

We zijn uitgeloot voor deelname aan de Algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde in Alkmaar. Dit jaar zullen we dus NIET met een kraam aanwezig zijn. Natuurlijk hopen we wel een bezoek te brengen aan deze tentoonstelling. Klik op de afbeelding om naar de site van het Quiltersgilde te gaan voor meer informatie.

Quilt- en borduurfestival 2009
Quilt- en borduurfestival
Ook dit jaar organiseert Veltrop Shop in samenwerking met organisatiebureau Ajamko een Quilt & Borduurfestival. Dit evenement vindt plaats van donderdag 10 t/m zaterdag 12 september 2009.