Nieuwsbrief - 11 mei 2010

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 


Beste quilters,

Deze nieuwsbrief komt wat later dan gebruikelijk. We hebben namelijk even gewacht tot het boek van Heleen Pinkster echt helemaal klaar was, zodat het meteen geleverd kan worden. In deze nieuwsbrief meer informatie daarover.

Verder alvast een vooraankondiging van onze vakantie, zodat u tijdig weet wanneer de winkel gesloten is.

Daarnaast een mededeling over de opruiming van onze borduurpakketten. Veel plezier met deze nieuwsbrief!

Wilma Karels

 

Electric Quilt tip van de dag
Electric Quilt tip van de dag - 13
Bij het opstarten van het quilt ontwerp programma Electric Quilt verschijnt er elke keer een "tip van de dag". Deze tip is in het Engels en daarom niet voor iedereen even toegankelijk. Vandaar dat we een serie op onze website hebben: EQ6 tip van de dag. Elke maand verzorgt Heleen Pinkster de vertaling en uitwerking met voorbeelden. Hier leest u de tips voor Electric Quilt of klik op de afbeelding om er heen te gaan.

Deze maand: Als u het ‘PatchDraw Ellips’ gereedschap gebruikt om een boog te splitsen in een gelijke of verschoven verdeling met minder dan 4 stukken, zal het aantal aanhechtingsknopen verdubbelen als u op de knop ‘convert to patch’ klikt.

gratis blok van de maand mei quilten patroon

Nieuw boek Heleen Pinkster
Het nieuwe boek van Heleen Pinkster is uit! Veel mensen vroegen er de afgelopen periode naar. De blokken over het thema 'in de wei' waren vorig jaar erg populair. Het nieuwe boek kunt u bekijken en bestellen op de pagina "Foundation piecing in de wei".

D.V. zaterdag 27 juni hoopt Heleen in onze winkel te zijn. Wilt u een gesigneerd exemplaar, dan kunt u op die dag een bezoekje aan de winkel brengen. Zelf ben ik die dag afwezig.

vakantie gezin 2009

Zomervakantie
Onze winkel is gesloten van 17 juli tot en met 15 augustus 2009.

gratis blok van de maand juni quilten patroon
Blok van de maand juni
Het nieuwe blok van de maand is deze keer "Alabama Variation". Klik op de afbeelding om er heen te gaan of ga naar de pagina met blokken van de maand. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ6 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ6 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen.

 

borduurpakketten opruiming

Opruiming borduurpakketten
We gaan ons alleen nog maar richten op quilten en daarom stoppen we met onze borduurpakketten. Om die reden ruimen we op: vanaf heden alle borduurpakketten 50% korting. Kijk hier voor het assortiment borduurpakketten. U krijgt bij elke bestelling gratis een borduurpakketje, zolang de voorraad strekt.

In onze winkel en via de website blijven we wel gewoon borduurbenodigdheden verkopen zoals stof en garen.

Quilt tijdschrift - tijdschriften quilten

Tijdschriften
Een tijdlang kon u via onze website tijdschriften over quilten bestellen. We verwezen  daarvoor naar Ivo Bieleveld van Englishmagazines.nl. We kregen hierover echter veel klachten omdat de tijdschriften na betaling niet geleverd werden. Daarom zijn we hier met onmiddelijke ingang mee gestopt. Op de betreffende pagina met quilt- en patchwork tijdschriften hebben we nu rechtstreekse links gezet naar de diverse uitgevers of leveranciers van de tijdschriften.

Heeft u ervaringen met het bestellen van patchwork tijdschriften? Laat ons via email de naam van het tijdschrift en de site weten, dan kunnen wij dat bij het betreffende tijdschrift vermelden.

Adelaar patchwork patroon
Adelaar in de winkel
Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de dierentuin". In mei krijgt u daarom het patroon van een Adelaar.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2009 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.