Nieuwsbrief - 7 april 2009

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 


Beste quilters,

De nieuwsbrief is deze keer wat later dan u gewend bent. Er is deze maand ook niet zo heel veel te melden. Maar natuurlijk wel de gratis patronen en tips.

Verder is het volgende van belang: de winkel is op vrijdag 10 april gesloten i.v.m. goede vrijdag. Zaterdag 11 april bent u weer van harte welkom!

We wensen u goede paasdagen!

Wilma Karels

Electric Quilt tip van de dag
Electric Quilt tip van de dag - 11
Bij het opstarten van het quilt ontwerp programma Electric Quilt verschijnt er elke keer een "tip van de dag". Deze tip is in het Engels en daarom niet voor iedereen even toegankelijk. Vandaar dat we een serie op onze website hebben: EQ6 tip van de dag. Elke maand verzorgt Heleen Pinkster de vertaling en uitwerking met voorbeelden. Hier leest u de tips voor Electric Quilt of klik op de afbeelding om er heen te gaan.

Deze maand: EQ6 knipt automatisch een effen of gepatchd blok bij als u die gebruikt in een quilt lay-out op de punt.

gratis blok van de maand april quilten patroon
Blok van de maand maart
Het nieuwe blok van de maand is deze keer "Log Cabin-Like" (zie Quiltnieuws). Klik op de afbeelding om er heen te gaan of ga naar de pagina met blokken van de maand. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ6 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ6 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen.

 

Workshop Japanse tasjes
Workshop Japans tasje 
Er is nog plaats bij de workshop "Japans tasje". Tijdens deze workshop maakt u een Japans tasje waar op verschillende borduursteken ter versiering zijn aangebracht.

 

neushoorn - gratis quiltpatroon
Neushoorn in de winkel
Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de dierentuin". In april krijgt u daarom het patroon van een Neushoorn.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2009 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.