Nieuwsbrief - 2 maart 2009

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 


Beste quilters,

Allereerst bedankt voor de vele leuke reacties op de quilt "Pot met goud" in de vorige nieuwsbrief. Sommige nieuwsbrieflezers kwamen speciaal naar de winkel om de quilt te bekijken.

In deze nieuwsbrief een kort verslag van ons bezoek aan het Fries Museum in Leeuwarden. Verder de gebruikelijke blokken en tips. Let ook even op de aankondiging van de gratis EQ6 inloopworkshop.

Veel plezier met de nieuwsbrief en wie weet tot ziens in onze winkel!

Wilma Karels

Fries Museum
Bezoek aan Fries Museum in Leeuwarden
Dinsdag 24 februari brachten mijn man en ik een bezoek aan het Fries Museum in Leeuwarden.

Tip:
Leuk om een bezoek aan het museum te combineren met de quiltroute in Friesland. Zie het artikel voor meer informatie.

Electric Quilt tip van de dag
Electric Quilt tip van de dag - 10
Bij het opstarten van het quilt ontwerp programma Electric Quilt verschijnt er elke keer een "tip van de dag". Deze tip is in het Engels en daarom niet voor iedereen even toegankelijk. Vandaar dat we een serie op onze website hebben: EQ6 tip van de dag. Elke maand verzorgt Heleen Pinkster de vertaling en uitwerking met voorbeelden. Hier leest u de tips voor Electric Quilt of klik op de afbeelding om er heen te gaan.

Deze maand: Elk blok kan een stencil worden als u hem plaatst op layer 3 (laag 3)

gratis blok van de maand maart quilten patroon
Blok van de maand maart
Het nieuwe blok van de maand is deze keer "Sunshine Butterfly". Klik op de afbeelding om er heen te gaan of ga naar de pagina met blokken van de maand. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ6 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ6 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen.

 

Workshop EQ6
Gratis workshop EQ6
Op 6 maart 2009 is er weer een inloopworkshop voor EQ6. U kunt op deze morgen inlopen en kennismaken met het ontwerpprogramma EQ6. Heleen Pinkster zal demonstraties geven en u kunt met vragen bij haar terecht. Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

Twijfelt u of EQ6 iets voor u is, dan is dit een mooie gelegenheid om vrijblijvend een kijkje te komen nemen. Vaak komen er ook gebruikers van EQ6 om ervaringen uit te wisselen.

Bent u van plan om te komen, laat het even weten via de aanmeldingsknop op de pagina met workshops.

 

 

pinguin - gratis quilt patroon
Pinguin in de winkel
Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de dierentuin". In maart krijgt u daarom het patroon van een Pinguin.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2009 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.