Nieuwsbrief - 2 februari 2009

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 


Beste quilters,

In deze nieuwsbrief de gebruikelijke gratis patronen en tips. En nieuwe foto`s van de quilt waar ik een tijdlang mee bezig ben geweest.

Tot ziens in onze winkel!

Wilma Karels

Pot met goud af
Pot met goud in de winkel
De quilt "Pot met goud" is af! De voortgang en afronding van dit project ziet u op de pagina "Pot met goud".

Electric Quilt tip van de dag
Electric Quilt tip van de dag - 9
Bij het opstarten van het quilt ontwerp programma Electric Quilt verschijnt er elke keer een "tip van de dag". Deze tip is in het Engels en daarom niet voor iedereen even toegankelijk. Vandaar dat we een serie op onze website hebben: EQ6 tip van de dag. Elke maand verzorgt Heleen Pinkster de vertaling en uitwerking met voorbeelden. Hier leest u de tips voor Electric Quilt of klik op de afbeelding om er heen te gaan.

Deze maand: U kunt het startpunt van de linialen op de quiltwerktafel laten samenvallen met het tekenbord.

gratis blok van de maand februari quilten patroon
Blok van de maand februari
Het nieuwe blok van de maand is deze keer "Geese in a Cross". Klik op de afbeelding om er heen te gaan of ga naar de pagina met blokken van de maand. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ6 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ6 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen.

 

Atelier Hestia
Quilttop machinaal quilten
De quilt "Pot met goud" heb ik helemaal doorgequilt met de naaimachine. Dat was een hele klus! Maar ja, mooi quiltwerk is echt een kroon op het werk.

Wilt u uzelf al die moeite besparen en uw quilt machinaal laten doorquilten? Informeer dan eens bij Atelier Hestia naar de mogelijkheden.
 

giraffe - gratis quilt patroon
Giraffe in de winkel
Elke klant krijgt in onze handwerkwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de dierentuin". In februari krijgt u daarom het patroon van een Giraffe.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2009 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.