Nieuwsbrief - 5 januari 2009

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 


Beste quilters,

Allereerst de beste wensen voor 2009! We hopen u ook het komende jaar weer van dienst te kunnen zijn met onze winkel, workshops en nieuwsbrief.

Bij een nieuw jaar horen altijd goede voornemens. Wij hebben er ook eentje bedacht: Het blok van de maand ook als EQ6 project bestand op de site zetten. Deze wens kregen we van diverse nieuwsbrieflezers.

Verder in deze nieuwsbrief de blokken van de maand en de EQ6 tip.

Tot ziens in onze winkel!

Wilma Karels

Birdblocks Amsterdam
Birdblocks Amsterdam
In de Kerstvakantie was onze winkel gesloten. Dus had ik zelf een mooie gelegenheid om op pad te gaan. Samen met mijn moeder ben ik een dagje naar Amsterdam geweest. Daar bezochten we onder andere de quiltwinkel Birdblocks. Een bezoek waard!

Electric Quilt tip van de dag
Electric Quilt tip van de dag - 8
Bij het opstarten van het quilt ontwerp programma Electric Quilt verschijnt er elke keer een "tip van de dag". Deze tip is in het Engels en daarom niet voor iedereen even toegankelijk. Vandaar dat we een serie op onze website hebben: EQ6 tip van de dag. Elke maand verzorgt Heleen Pinkster de vertaling en uitwerking met voorbeelden. Hier leest u de tips voor Electric Quilt of klik op de afbeelding om er heen te gaan.

Deze maand: Om automatisch een kant en klare border te plaatsen, gebruikt u de ‘Set Auto Border’ knop..

gratis blok van de maand januari quilten patroon
Blok van de maand januari
Het nieuwe blok van de maand is deze keer "Log Cabin Cross". Klik op de afbeelding om er heen te gaan of ga naar de pagina met blokken van de maand. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ6 Project bestand
Sinds deze maand is het blok van de maand op onze site ook als EQ6 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen.

 

Going North
Spelen met patronen en lapjes en dan doorpitten
De fijn geweven quiltstofjes lagen twee jaar in haar kast, voordat Marijke Wolvers ze verwerkte in die ene quilt, die voor haar een grote emotionele waarde heeft. Lees verder...
 

olifant - gratis quilt patroon
Olifant in de winkel
Elke klant krijgt in onze handwerkwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de dierentuin". In januari krijgt u daarom het patroon van een olifant.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2009 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.