Nieuwsbrief - 1 december 2008

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 


Beste quilters,

De laatste maand van 2008 is al weer aangebroken. We hopen dit jaar rustig af te sluiten, dus let op: onze winkel is enkele dagen gesloten: 26 en 27 december 2008 en 2 en 3 januari 2009. Vrijdag 9 januari bent u weer van harte welkom!

In deze nieuwsbrief nog wat aandacht voor enkele nieuwsberichten, onder andere over de Quiltmarkt in Bennekom. We plaatsten op onze site ook het laatste deel van het verslag van een reis naar Amerika. Deze reis werd gemaakt door een journaliste in opleiding. In eerdere nieuwsbrieven heeft u de eerste twee delen kunnen lezen.

Daarnaast natuurlijk de gebruikelijke gratis patronen en EQ6 tip.

Veel plezier met deze nieuwsbrief!

Wilma Karels

Quiltmarkt Bennekom
Artikel Quiltmarkt Bennekom
Marian van der Meer en Loes Buitenwerf verzorgden onlangs een quiltmarkt in Bennekom. Lees het artikel hierover...


Nieuwsartikelen
Kijk ook eens bij de andere nieuwsartikelen.

 

Electric Quilt tip van de dag
Electric Quilt tip van de dag - 7
Bij het opstarten van het quilt ontwerp programma Electric Quilt verschijnt er elke keer een "tip van de dag". Deze tip is in het Engels en daarom niet voor iedereen even toegankelijk. Vandaar dat we een serie op onze website hebben: EQ6 tip van de dag. Elke maand verzorgt Heleen Pinkster de vertaling en uitwerking met voorbeelden. Hier leest u de tips voor Electric Quilt of klik op de afbeelding om er heen te gaan.

Deze maand: Alle stoffen in de EQ6 stoffenbibliotheek zijn gescand op 72 dpi en opgeslagen als JPG bestand. Als u uw eigen stof scant, probeer dan de herhaling in de stof te ‘vangen’. Dit geeft de mooiste weergave van de stof in EQ6.

Tip: Electric Quilt 6 is typisch een kado voor de decembermaand!

gratis blok van de maand november quilten patroon
Blok van de maand december
Het nieuwe blok van de maand is deze keer "Crazy Rose Bud". Klik op de afbeelding om er heen te gaan of ga naar de pagina met blokken van de maand. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

Quilten op de naaimachine workshop
Machinaal quilten voor gevorderden

In januari hoopt Tineke Bijsterbosch een workshop machine quilten - vervolg te verzorgen. Als u kunt meanderen met de naaimachine, is deze vervolgworkshop misschien wel wat voor u. Er is nog plaats bij deze workshop!

 
Mediareis naar Amerika
Artikel quiltreis Amerika
Vorig jaar hebben we twee artikelen over een quiltreis naar Amerika geplaatst. Inger Bout heeft toen voor ons drie artikelen gemaakt over het quilten in Amerika. Het laatste artikel hadden we nog niet geplaatst. Maar nu wel... Het gaat over het bezoek aan een patchwork-museum.
 

Torenvalk - gratis quilt patroon
Torenvalk in de winkel
Elke klant krijgt in onze handwerkwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de wei". In december krijgt u daarom het patroon van een torenvalk.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2008 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.