Nieuwsbrief - 3 november 2008

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 


Beste quilters,

Het heeft even geduurd, maar de fotoreportage van de Algemene tentoonstelling in Arnhem is klaar. Echt leuk om weer even terug te blikken en de sfeer te proeven.

Verder weer een EQ6 tip van de dag. Deze keer heb ik er een eigen tip aan toegevoegd...

Het patroon wat u deze maand in de winkel krijgt, is een barnevelder haan. Dit ras kippen hebben wij zelf ook enkele jaren gehad. Inmiddels hebben we de kippen weggedaan en is het hok omgebouwd voor cavia's. Dat bleek toch enkele voordelen te hebben.

Heleen Pinkster stuurde me onlangs enkele voorbeeldpagina's uit haar nieuwste boek. Ze staan gratis te downloaden op onze site. Verder natuurlijk het gratis patroon met de diverse varianten om uit te werken.

Veel plezier met deze nieuwsbrief!

Wilma Karels

Algemene tentoonstelling Quiltersgilde 2008
Algemene Tentoonstelling Quiltersgilde
De fotoreportage van de algemene tentoonstelling staat inmiddels online. Neem gauw een kijkje bij het fotoverslag van de algemene tentoonstelling 2008.

Het was dit jaar niet toegestaan om quilts zonder schriftelijke toestemming te publiceren. Dus vandaar deze keer alleen sfeerfoto's. Het is namelijk te veel werk om iedere quilter te benaderen met de vraag om toestemming.

Electric Quilt tip van de dag
Electric Quilt tip van de dag - 6
Bij het opstarten van het quilt ontwerp programma Electric Quilt verschijnt er elke keer een "tip van de dag". Deze tip is in het Engels en daarom niet voor iedereen even toegankelijk. Vandaar dat we een serie op onze website hebben: EQ6 tip van de dag. Elke maand verzorgt Heleen Pinkster de vertaling en uitwerking met voorbeelden. Hier leest u de tips voor Electric Quilt of klik op de afbeelding om er heen te gaan.

Deze maand: Om er zeker van te zijn dat u zuiver vierkante blokken in de borders krijgt, gebruikt u een borderstijl met ‘Tile’ (tegel) in de naam.

Tip: Electric Quilt 6 is typisch een kado voor de decembermaand!

gratis blok van de maand november quilten patroon
Blok van de maand oktober
Het nieuwe blok van de maand is deze keer "Tangled Stars". Klik op de afbeelding om er heen te gaan of ga naar de pagina met blokken van de maand. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

Quilttentoonstelling in Putten
Quilttentoonstelling in Putten

Van 29 november 2008 t/m 2 januari 2009 is er een quilttentoonstelling in de kunstkelder van het gemeentehuis te Putten.


Quiltwinkels opgelet
Heeft u een quiltwinkel en is er een bijzondere activiteit in uw winkel die voor quilters interessant is? Laat het ons weten. Stuur ons een nieuwsartikel met een foto en we geven het een plaatsje op onze site en zo mogelijk in onze nieuwsbrief. Op het gedeelte over quilten van onze site komen dagelijks zo'n 1000 unieke bezoekers en de nieuwsbrief gaat naar ruim 4000 quilters die zich hiervoor ingeschreven hebben.

 
Bosje rozen voorbeeldpagina
Voorbeeldpagina boek "Feest"
Onlangs kondigden we het boek "Foundation Piecing rond feestdagen" in de nieuwsbrief aan. We hebben nu enkele voorbeeldpagina's als gratis PDF download toegevoegd. Kijk voor meer informatie bij het boek Foundation Piecing rond feestdagen.
 

barnevelder haan - gratis quilt patroon
Barnevelder haan in de winkel
Elke klant krijgt in onze handwerkwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de wei". In november krijgt u daarom het patroon van een barnevelder haan.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2008 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.