Nieuwsbrief - 6 oktober 2008

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 


Beste quilters,

Met de algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde is het quiltseizoen geopend. In deze nieuwsbrief hierover meer. De herfst is nu ook echt begonnen. We kondigen een quiltmarkt in Bennekom aan en natuurlijk krijgt u weer de gebruikelijke gratis blokken en EQ6-tip.

Veel plezier met deze nieuwsbrief!

Wilma Karels

Algemene tentoonstelling Quiltersgilde 2008
Algemene Tentoonstelling Quiltersgilde
De algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde was dit jaar in de Eusebiuskerk in Arnhem. Het was een gezellige drukte. Bedankt voor alle prettige contacten!

We zijn bezig met een videoreportage en een fotoverslag. Een voorproefje van de videoreportage kunt u al bekijken.

Electric Quilt tip van de dag
Electric Quilt tip van de dag - 5
Bij het opstarten van het quilt ontwerp programma Electric Quilt verschijnt er elke keer een "tip van de dag". Deze tip is in het Engels en daarom niet voor iedereen even toegankelijk. Vandaar dat we een serie op onze website hebben: EQ6 tip van de dag. Elke maand verzorgt Heleen Pinkster de vertaling en uitwerking met voorbeelden. Hier leest u de tips voor Electric Quilt of klik op de afbeelding om er heen te gaan.

Deze maand: Als u een plaatje importeert om over te trekken, zorg er dan voor dat u eerst de maat en resolutie verkleint, voordat u importeert.

gratis blok van de maand oktober quilten patroon
Blok van de maand oktober
Het nieuwe blok van de maand is deze keer "Plaited Block Variation - Heleens Album Chain". Klik op de afbeelding om er heen te gaan of ga naar de pagina met blokken van de maand. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

Quiltmarkt Bennekom
Quiltmarkt Bennekom

D.V. zaterdag 1 november 2008 is er een quiltmarkt in Bennekom. Wij hopen daar ook te zijn met een kraam. Om die reden is onze winkel 1 november gesloten.

 
Aurifil garen
Aurifil garen
We hebben sinds deze week nu ook Aurifil garen in onze collectie. Dit is een kwaliteitsgaren van 100% katoen. Het is geschikt voor handquilten en voor de naaimachine. U kunt het gebruiken voor zowel doorquilten als voor het aan elkaar zetten van stukjes stof.
 

Wild van Quilt
"Wild van Quilt" is uit!

Het boek "Wild van Quilt" van Chea Goossen is nu beschikbaar! Koop het bij uw eigen quiltwinkel of bestel het via onze site.varken - gratis quilt patroon
Varken in de winkel
Elke klant krijgt in onze handwerkwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de wei". In oktober krijgt u daarom het patroon van een varken.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2008 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.