Nieuwsbrief - 2 september 2008

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 


Beste quilters en borduursters,

Net terug van de vakantie in Duitsland begint het leven weer in volle vaart. De kinderen weer naar school, een open dag van een groothandel en voorbereidingen voor de tentoonstelling van het Quiltersgilde. Genoeg stof voor een nieuwsbrief dus, naast de gebruikelijke gratis blokken en de EQ6 tip.

Veel plezier met deze nieuwsbrief!

Wilma Karels

P.S.
U krijgt deze nieuwsbrief misschien op een vreemde tijd binnen. Maar maakt u zich geen zorgen over mijn nachtrust: de nieuwsbrief wordt tegenwoordig automatisch gespreid verzonden omdat onze hostingpartij een beetje zenuwachtig werd van ruim 4000 nieuwsbrieven binnen enkele minuten...

Algemene tentoonstelling Quiltersgilde 2008
Algemene Tentoonstelling Quiltersgilde 2008
De algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde is dit jaar in de Eusebiuskerk in Arnhem. Ook dit jaar zullen wij op de tentoonstelling aanwezig zijn.

Kom gezellig langs op 8, 9 of 10 september!

Onderaan het nieuwsartikel treft u verwijzingen aan naar de fotoverslagen van de jaren 2005, 2006 en 2007.

Electric Quilt tip van de dag
Electric Quilt tip van de dag - 4
Bij het opstarten van het quilt ontwerp programma Electric Quilt verschijnt er elke keer een "tip van de dag". Deze tip is in het Engels en daarom niet voor iedereen even toegankelijk. Vandaar dat we een serie op onze website hebben: EQ6 tip van de dag. Elke maand verzorgt Heleen Pinkster de vertaling en uitwerking met voorbeelden. Hier leest u de tips voor Electric Quilt of klik op de afbeelding om er heen te gaan.

Deze maand: De stoffen veranderen mee in schaal met de maat van uw blok.

gratis blok van de maand september quilten patroon
Blok van de maand september
Het nieuwe blok van de maand is deze keer "Patchwork Muster: Quarter 12 Log Cabin - Economy". Klik op de afbeelding om er heen te gaan of ga naar de pagina met blokken van de maand. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

workshop convergence quilts
Workshop Convergence quilts - Ricky Tims

Op 4 oktober is er een workshop met de naaimachine waarbij inspiratie gehaald wordt uit de Convergence quilts van Ricky Tims. U leert tijdens deze workshop hoe u met behulp van het rolmes leuke effecten kunt bereiken.

Er is nog plaats bij deze workshop!

 

foundation piecing voor feestdagen
Nieuw boek Heleen Pinkster

Het vijfde boek in de serie "Foundationpiecing..." door Heleen Pinkster is uit. Dit keer een heel ander thema: Feest! Maar liefst 69 pagina's met ruim 40 patronen en uitgebreide beschrijvingen van de gebruikte techniek. De titel van het boek is: "Foundationpiecing voor feestdagen".

U kunt het boek via onze site bestellen. Kijk ook eens bij de andere boeken van Heleen Pinkster. Per 1 oktober 2008 gaan de prijzen van deze boeken omhoog.barnevelder kip - gratis quilt patroon
Barnevelder kip in de winkel
Elke klant krijgt in onze handwerkwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de wei". In september krijgt u daarom het patroon van een barnevelder kip.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2008 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.

Tijdens de Algemene Tentoonstelling krijgt u dit blok gratis bij elke aankoop.