Nieuwsbrief - 2 juli 2008

Terug naar het nieuwsoverzicht.


Beste quilters en borduursters,

In deze nieuwsbrief de aankondiging van onze vakantie. Let even op de juiste data, zodat u niet voor een gesloten deur komt. Bestellingen via internet worden de eerste twee weken van augustus nog wel verwerkt. Verder natuurlijk de gratis blokken en ook deze keer weer de vertaling en uitwerking van een EQ6 tip.

Veel plezier met deze nieuwsbrief!

Wilma Karels

vakantie 2008
Vakantie
Ook dit jaar hopen we de laatste twee weken van de schoolvakantie naar Duitsland te gaan met ons gezin. De winkel is daarom de hele maand augustus gesloten. Bestellingen via internet worden de eerste twee weken van augustus nog wel verwerkt.

De laatste dag vóór onze vakantie dat de winkel open is, is zaterdag 27 juli 2008.
Vanaf D.V. vrijdag 5 september 2008 bent u weer van harte welkom!

En we hopen u na onze vakantie te zien op de tentoonstelling in Arnhem...

 

quilt is een deken met een hartslag
"Quilt is een deken met een hartslag"

Een lappendeken. Zo noemen mensen die niets van quilts weten vaak de kleurrijke verzameling van stof. Voor Lynn Kaplanian-Buller (55) uit Amsterdam is een quilt ,,een deken met een hartslag”. Zaterdag wordt in het Internationaal Menno Simons Centrum in Witmarsum de tentoonstelling "De verbindende kracht van Quilts" geopend.

Lees het artikel "Quilt is een deken met een hartslag".

workshops en cursussen 2008 2009
Workshops en cursussen 2008 - 2009
De nieuwe workshops en cursussen voor het seizoen 2008 - 2009 staan op onze site! Neem eens een kijkje of er iets voor u bij zit. Inschrijven kan via de knop bij de betreffende workshop of cursus.

Kijk voor meer informatie bij de workshops of de cursussen. Het is ook mogelijk om aan een quiltgroep deel te nemen.

Electric Quilt tip van de dag
Electric Quilt tip van de dag
Bij het opstarten van het quilt ontwerp programma Electric Quilt verschijnt er elke keer een "tip van de dag". Deze tip is in het Engels en daarom niet voor iedereen even toegankelijk. Vandaar dat we een serie op onze website hebben: EQ6 tip van de dag. Elke maand verzorgt Heleen Pinkster de vertaling en uitwerking met voorbeelden. Hier leest u de tips voor Electric Quilt of klik op de afbeelding om er heen te gaan.

Deze maand: van uw blok of patroon een afbeelding in hoge resolutie maken.

gratis blok van de maand juli quilten patroon
Blok van de maand
Het nieuwe blok van de maand is deze keer "Spinning Squares - Spinning Square Windmill". Klik op de afbeelding om er heen te gaan of ga naar de pagina met blokken van de maand. Het blok is ontworpen door Heleen Pinkster.

geit
Geit in de winkel
Elke klant krijgt in onze handwerkwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de wei". In mei krijgt u daarom het patroon van een geit.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2008 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.