Nieuwsbrief - 1 april 2008

Terug naar het nieuwsoverzicht.


Beste quiltsters en borduursters,

De nieuwsbrief gaat deze keer over diverse onderwerpen: van een nieuwe vinding voor uw naaimachine via kantklossen naar Electric Quilt software. En natuurlijk de steeds weer populaire blokken van de maand.

Veel plezier met deze nieuwsbrief!

Wilma Karels

naaimachine toebehoren
Goed nieuws voor de makers van quilts
Naaimachinehuis Anje, aan de Norgervaart 26 in Huis ter Heide bij Assen, heeft de nieuwste vinding op het gebied van het maken van quilts.
kantklossen
Kantklossen levendig houden

Voormalig lerares handwerken Jannet van Oord (80), die tijdens haar opleiding ook kantklossen leerde, wil graag dat de geschiedenis van het kantklossen meer bekendheid krijgt.

Quilt ontwerp kiezen
Quilt ontwerp kiezen: nu meer dan 400 voorbeelden!
Het onderdeel van onze website waarop voorbeelden van quilts staan, bevat inmiddels al meer dan 400 quilts. Heeft u een eigen website? Link dan eens naar dit onderdeel van onze site. Uw bezoekers zullen u dankbaar zijn en wij natuurlijk ook...

Electric Quilt 6
Electric Quilt software
Hét ontwerpprogramma voor quilters is Electric Quilt 6. Onlangs verzorgde Heleen Pinkster weer een gratis inloopworkshop waar geinteresseerde quilters kennis konden maken met het programma. Heeft u al eens nagedacht over de aanschaf van deze software? Kijk dan eens bij de aanbiedingen van EQ6. Er is een duidelijke Nederlandse handleiding  beschikbaar. (deel 1 en 2)
gratis blok van de maand maart quilten patroon
Blok van de maand
Er is weer een nieuw gratis blok van de maand op onze site geplaatst met diverse mogelijke verwerkingen. Kijk naar het resultaat op de pagina met blokken van de maand of klik op het plaatje hiernaast om rechtstreeks naar het blok te gaan.

labrador
Labrador in de winkel
Elke klant krijgt bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de wei". In april krijgt u daarom het patroon van een labrador.

Dit patroon is alleen in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen. Na afloop van 2008 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek.